مقایسه مزایا و موانع فعالیت بدنی در گروه های سنی مختلف استان آذربایجان شرقی
محل انتشار: مجله مدیریت ارتقای سلامت، دوره: 3، شماره: 1
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 229
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHPM-3-1_007
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: مشکلات موجود در سر راه انجام فعالیت های بدنی موجب کاهش سلامتی انسان شده است. هدف پژوهش حاضر مقایسه مزایا و موانع فعالیت بدنی در گروه های سنی مختلف استان آذربایجان شرقی بود.
مواد و روش ها: در این پژوهش توصیفی- مقایسه ای، ۲۴۰ شرکت کننده (۷۳ نوجوان، ۷۸ جوان و ۸۹ بزرگسال) از سه شهر استان آذربایجان شرقی به شکل خوشه ای- تصادفی انتخاب شدند. آزمودنی ها اطلاعات جمعیت شناسی و "مقیاس مزایا و موانع فعالیت بدنی" Exercise Benefits/Barriers Scale (EBBS)) با ۴۳ عبارت را تکمیل نمودند. روایی و پایایی این پرسشنامه در ایران تایید شده و در پژوهش حاضر نیز پایایی آن به روش آلفای کرونباخ اندازه گیری شد. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه ۱۵ تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: بیشترین اولویت مزایا در همه سنین مربوط به جنبه های روانشناختی و عملکرد بدنی بود. در مورد موانع، محیط فعالیت بدنی و هزینه از اهمیت بیشتری برخوردار است. تفاوت معنی داری بین سه گروه سنی (نوجوانان، جوانان و بزرگسالان) در مزایا (۰۰۵/۰>P و ۸۱۵/۴=(۴۶۶ و ۱۰)F) و موانع (۰۰۵/۰>P و ۳۷۹/۶=(۴۶۸ و ۸)F) فعالیت بدنی وجود داشت. نتایج همچنین تفاوت معنی داری بین زنان و مردان در موانع فعالیت بدنی نشان داد (۰۰۰۵/۰>P و ۷۹۸/۸=(۲۳۵ و ۴)F).
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که اولویت های گروه های سنی و جنسی با هم متفاوت است. ایجاد محیط های مناسب فعالیت بدنی بخصوص برای بانوان پیشنهاد می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
کریم صالح زاده
گروه تربیت بدنی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران
زهرا فتحی رضائی
گروه رفتار حرکتی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.
سید حجت زمانی ثانی
گروه رفتار حرکتی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران