همبستگی بین وقوع عفونتهای بیمارستانی و شرایط محیط کار پرستاران
محل انتشار: مجله مدیریت ارتقای سلامت، دوره: 6، شماره: 3
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 332
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHPM-6-3_006
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: پرستاران به دلیل تماس زیاد با بیماران نقش مهمی در حفظ و ارتقا استانداردهای ایمنی بیماران دارند و شرایط مربوط به محیط کار پرستاران ممکن است که بر میزان عفونت بیمارستانی تاثیرگذار باشد و ایمنی بیماران را به خطر بیاندازد.
هدف: این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین خصوصیات محیطهای کاری پرستاران و عفونتهای بیمارستانی انجام شده است.
روش: این مطالعه توصیفی –همبستگی با شرکت ۳۰۰ پرستار شاغل در بیمارستانهای آموزشی –درمانی شهر تهران انجام شد. برای انتخاب شرکتکنندگان از روش نمونه گیری طبقه بندی شده استفاده شد. اطلاعات مربوط به شرایط محیط کاری پرستاران توسط پرسشنامه عفونت بیمارستانی سنجیده شد که روایی و پایایی آن به ترتیب با استفاده از روایی محتوا و آلفای کرونباخ (۸۹/۰) تعیین شد. دادههای مربوط به عفونت بیمارستانی نیز از نرم افزار اینیس(INIS) استخراج شد. دادهها با استفاده از آمار توصیفی و آمار تحلیلی (آزمون همبستگی پیرسون) در محیط نرم افزار spss نسخه ۱۶ مورد تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: نتایج نشان داد که میانگین بروز عفونت در بیمارستان های تحت مطالعه، ۴۷/۳ درصد و شایعترین عفونت گزارش شده عفونتهای مجاری ادراری بود (۷/۳۹%). آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که بین هر یک از حیطه های وضعیت محیطهای کاری پرستاران و بروز عفونتهای بیمارستانی رابطه معکوس و معناداری وجود دارد(۰۵/۰>p).
نتیجه گیری: در این مطالعه مشخص شد که بین شرایط کاری پرستاران و بروز عفونت های بیمارستانی رابطه معکوس و معنی داری وجود دارد لذا یکی از مهمترین راهکارهای موثر در کاهش عفونت های بیمارستانی و ارتقای ایمنی بیماران، اصلاح و بهبود وضعیت کاری پرسنل درمانی خصوصا پرستاران میباشد.
کلیدواژه ها:
patient safety ، nosocomial infection ، work condition ، nurses work environment ، nurses ، ایمنی بیمار ، عفونت های بیمارستانی ، شرایط کاری ، محیط های کاری پرستاران ، پرستاران
نویسندگان
محبوبه شالی
Zanjan University of Medical Sciences, Iran
منصور غفوری فرد
Tabriz University of Medical Sciences, Iran
سودابه جولایی
iran University of Medical Sciences, Iran
مرضیه سبحانی
tehran University of Medical Sciences, Iran
رباب عباسدوست
Tabriz University of Medical Sciences, Iran
عباس هوشمند
tehran University of Medical Sciences, Iran
محمد زیرک
Tabriz University of Medical Sciences, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :