اثربخشی آموزش تصویرسازی ارتباطی (ایماگوتراپی) بر دیدگاه درکی و بخشودگی زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی
محل انتشار: مجله مدیریت ارتقای سلامت، دوره: 6، شماره: 6
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 311
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHPM-6-6_007
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: خیانت زناشویی مساله ای بسیار دردناک برای زوج ها و خانواده ها به ویژه برای زنان می باشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش تصویرسازی ارتباطی (ایماگوتراپی) بر دیدگاه درکی و بخشودگی زنان آسیب دیده خیانت زناشویی انجام شد.
روش کار: این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری همه زنان آسیب دیده خیانت زناشویی مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر اهواز در سال ۱۳۹۴ بودند. مجموعا ۳۰ زن با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه همتا (هر گروه ۱۵ نفر) جایگزین شدند. گروه مداخله ۸ جلسه ۹۰ دقیقه ای آموزش تصویرسازی ارتباطی دریافت کردند و گروه کنترل هیچ درمانی دریافت نکردند. همچنین هر دو گروه "پرسشنامه دیدگاه درکی" "Perspective Taking Questionnaire" و "پرسشنامه بخشودگی" "Forgiveness Questionnaire" را در مراحل پیش آزمون و پس آزمون تکمیل کردند که پایایی آن ها به روش آلفای کرونباخ اندازه گیری شد. داده ها با کمک نرم افزار اس پی اس اس نسخه ۲۱ تحلیل شدند.
یافته ها: بین گروه های آزمایش و کنترل در دیدگاه درکی و بخشودگی تفاوت معناداری وجود داشت. به عبارت دیگر، آموزش تصویرسازی ارتباطی به طورمعناداری باعث افزایش دیدگاه درکی (۰۰۱/۰ > P، ۸۸۸/۴۸ = F) و بخشودگی (۰۰۱/۰ > P، ۸۴۷/۳۰ = F) زنان آسیب دیده خیانت زناشویی شد.
نتیجه گیری: آموزش تصویرسازی ارتباطی (ایماگوتراپی) باعث افزایش دیدگاه درکی و بخشودگی زنان آسیب دیده خیانت زناشویی شد. بنابراین، به مشاوران و درمانگران استفاده از روش آموزش تصویرسازی ارتباطی برای بهبود ویژگی های روانشناختی (به ویژه دیدگاه درکی و بخشودگی) زنان آسیب دیده خیانت زناشویی پیشنهاد می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
صدرا علی پور
Faculty of Human Sciences, Maku Branch, Islamic Azad University, Maku, Iran
المیرا اعزازی بجنوردی
Faculty of Human Sciences, Neyshabour Branch, Islamic Azad University, Neyshabour, Iran
مونا هنرمند دربادام
Faculty of Human Sciences, University of Kharazmi, Tehran, Iran
سحر موسوی
Faculty of Human Sciences, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran
زهرا دشت بزرگی
Faculty of Human Sciences, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :