مقایسه تندرستی معنوی، بهزیستی روانشناختی و رفتارهای پر خطر در بین جوانان زندانی جرائم مواد مخدر، مالی و سرقت شهر زنجان
محل انتشار: مجله مدیریت ارتقای سلامت، دوره: 7، شماره: 3
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 157
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHPM-7-3_004
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: محیط زندان برای جوانان زندانی می تواند همراه با تغییرات متفاوتی باشد. لذا این مطالعه با هدف مقایسه تندرستی معنوی، بهزیستی روانشناختی و رفتارهای پر خطر بین جوانان زندانی جرائم مواد مخدر، مالی و سرقت شهر زنجان انجام گرفت.
روش کار: روش مطالعه از نوع توصیفی-مقایسه ای بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زندانیان جرائم سرقت، مواد مخدر و مالی ۳۵ -۱۸ سال شهر زنجان بودند که تعداد آن ها ۳۴۰ نفر بود. تعداد نمونه با استفاده از روش کوکران تعداد ۱۶۳ نفر محاسبه گردید. نمونه ها با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و در سه گروه تقسیم بندی شدند. ابزار گردآوری داده ها "پرسشنامه رفتارهای پر خطر" (High-risk Behaviors Questionnaire)، "پرسشنامه بهزیستی-روانی" (Psychological Well-Being Questionnaire) و "پرسشنامه تندرستی معنوی" (Spiritual Well-Being Questionnaire) بود. روایی محتوای پرسشنامه ها و پایایی با استفاده از آلفای اندازه گیری و تایید شد. تحلیل داده ها با استفاده نرم افزار اس پی اس ا س نسخه ۲۴ انجام شد.
یافته ها: تفاوت معناداری در شاخص های مذهبی بین گروه های مورد مطالعه وجود داشت، بطوریکه میانگین شاخص های مذهبی در گروه جرائم مواد مخدر و سرقت بالاتر از گروه مالی بود (۰۵/۰ > P). همچنین میانگین رفتار پرخاشگرانه در گروه جرائم سرقت بالاتر از گروه مالی و میانگین مصرف سیگار و قلیان در دو گروه مواد مخدر و سرقت نیز بالاتر از گروه مالی بود (۰۵/۰ > P). در نهایت میانگین رفتار پرخطر مصرف مواد مخدر و روان گردان در گروه جرائم مواد به طور محسوسی بالاتر از گروه مالی بود (۰۵/۰ > P).
نتیجه گیری: شاخص های مذهبی و رفتارهای پرخطر با توجه به نوع جرم در افراد نمونه متفاوت بود. لذا پیشنهاد می شود در مداخلات درمانی و مشاوره های روانی به این مسئله توجه گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه مظفری
Faculty of Educational Sciences and Psychology, ZanjanBranch, Islamic Azad University, Zanjan, Iran
مسعود حجازی
Faculty of Educational Sciences and Psychology, ZanjanBranch, Islamic Azad University, Zanjan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :