همبستگی تفاهم زوجین دارای تعارض با رضایت از زناشویی و نقش میانجی کیفیت زندگی
محل انتشار: مجله مدیریت ارتقای سلامت، دوره: 7، شماره: 5
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 365
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHPM-7-5_008
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: رضایت از زندگی زناشویی یکی از مهم ترین مفاهیم مرتبط با زندگی زناشویی زوجین است و تحت تاثیر عوامل بسیاری است. پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان همبستگی میزان تفاهم زوجین دارای تعارض با رضایت از زندگی زناشویی و نقش میانجی کیفیت زندگی انجام شد.
روش کار: روش پژوهش حاضر توصیفی - همبستگی بود. جامعه آماری آن را کلیه زوج های دارای تعارض مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر بندرعباس در سال ۱۳۹۶ تشکیل دادند، از جامعه آماری مورد پژوهش، ۳۸۰ زوج (۷۶۰ نفر زن و مرد) با استفاده از رو نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری در پژوهش حاضر سه "پرسشنامه هماهنگی و تفاهم عقلانی زوجین ایرانی" "پرسشنامه درک و هماهنگی عقلانی در زوجین ایرانی"(Iranian Couples Intellectual Mutuality and Coordination Questionnaire)، "پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی" (World Health Organization Quality of Life Questionnaire) و "مقیاس رضایت زناشویی کانزاس" (Kansas Marital Satisfaction Scale) بوده است. روایی و پایایی ابزارها در مطالعات گذشته تایید شده است. داده ها با استفاده از آزمون های آماری و رویکرد الگو سازی معادله ساختاری توسط نرم افزار اس پی اس اس نسخه ۲۳ و AMOSS نسخه ۲۰ تحلیل گردید.
یافته ها: در الگوی معادلات ساختاری، روابط بین متغیرهای مذکور، از برازش قابل قبولی برخوردار بود و تمامی فرضیه های پژوهش مورد تایید قرار گرفتند. همبستگی میزان تفاهم با کیفیت زندگی (۴۱/۰ = β، ۰۰۵/۰ = P)، همبستگی میزان تفاهم با رضایت زناشویی (۵۴/۰ = β، ۰۰۴/۰ = P) و همبستگی کیفیت زندگی با رضایت زناشویی (۳۴/۰ = β، ۰۰۲/۰ = P) بدست آمد.
نتیجه گیری: میزان تفاهم زوجین دارای تعارض هم به صورت مستقیم و بصورت غیر مستقیم از طریق کیفیت زندگی با رضایت زناشویی همبستگی دارد. لذا پیشنهاد می شود قبل از ازدواج آموزش های لازم برای مشابهت های عقلانی برای زوجین اجرا شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
موسی جاودان
Department of Counseling and Psychology, Research Center of Education and Behavioral Sciences, University of Hormozgan, Bandar Abbas, Iran
عبدالوهاب سماوی
Department of Counseling and Psychology, Research Center of Education and Behavioral Sciences, University of Hormozgan, Bandar Abbas, Iran
محمد رضا فرشاد
University of Hormozgan, Bandar Abbas, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :