همبستگی خودکارآمدی و اعتیاد به شبکه های اجتماعی با انگیزه پیشرفت تحصیلی در دانش آموزان مقطع متوسطه دوم شهر تهران

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 234

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JHPM-9-5_007

تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400

چکیده مقاله:

مقدمه: انواع شبکه­های اجتماعی تاثیرات عمیق و گوناگونی را بر زندگی افراد جامعه­ی بشری بخصوص نوجوانان و جوانان داشته است. هدف از انجام مطالعه حاضر تعیین همبستگی خودکارآمدی و اعتیاد به شبکه­های اجتماعی با انگیزه پیشرفت تحصیلی در دانش آموزان مقطع متوسطه دوم شهر تهران بود. روش کار: پژوهش حاضر از نوع توصیفی-همبستگی می باشد. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دوره متوسطه دوم تهران در سال تحصیلی ۹۹-۱۳۹۸ بود که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی، تعداد ۴۲۲ نفر انتخاب و وارد پژوهش شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه جمعیت شناختی، "مقیاس خودکارآمدی عمومی" (General Self-Efficacy Scale)، "پرسشنامه اعتیاد به شبکه­های اجتماعی مبتنی بر موبایل" (Addiction to Mobile Questionnaire Based on Social Networks) و "پرسشنامه اندازه­گیری انگیزه پیشرفت" (A Questionnaire Measure of Achievement Motivation) استفاده شد.  روایی سازه  به روش تحلیل عاملی اکتشافی  و روایی همگرا و پاپایی (آلفا کرونباخ) ابزار ها بررسی و  تایید شد. همچنین تحلیل داده ها به وسیله­ نرم افزارهای اس پی اس اس نسخه ۱۸ و پی ال اس نسخه ۲.۳ انجام گرفت. یافته ها: همبستگی متغیرهای خودکارآمدی با انگیزش پیشرفت تحصیلی مستقیم و مثبت و با اعتیاد به شبکه­های اجتماعی به منفی و مستقیم بوده که به لحاظ آماری معنادار است  (۰۵/۰≥P). نتیجه گیری: بین اعتیاد به شبکه های اجتماعی با خودکارامدی  و بین اعتیاد به شبکه های اجتماعی و  انگیزه پیشرفت دانش آموزان همبستگی منفی و معنادار وجود دارد. پیشنهاد می­گردد که مدیران و مسئولین آموزش و پرورش، با آموزش، دانش­آموزان را با مضرات و اثرات سو آن آشنا نموده و شیوه­های کاهش و از بین بردن اعتیاد به شبکه­های اجتماعی را آموزش دهند.  

کلیدواژه ها:

Motivation for academic achievement ، Self-efficacy ، Addiction to social networks. ، انگیزه پیشرفت تحصیلی ، خودکارآمدی ، اعتیاد به شبکه­های اجتماعی.

نویسندگان

سعید اصغری گنجی

Islamic Azad University

محمدرضا اسماعیلی

Islamic Azad University

زهرا حاجی انزهایی

Islamic Azad University

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Yarahmadi, J Nikbakht, M, Hashem. M, Fatemeh. Z. Investigating the ...
  • Shaterian M, Ashnavi A, Ganjipour M. Spatial analysis of how ...
  • Farahani, Abolfazl, Keshavarz, Loghman, Jadidian, Somayeh. The effect of morning ...
  • Rezaei, Mohammad Javad Kayhanzadeh, Parisa. (۱۳۹۴). The effects of the ...
  • Feyzi H, mohammadi H, Rahmani M, Ahmadi S M. The ...
  • Shamsai, Z. Sadeghifard, M. Investigating the effect of extracurricular activities ...
  • Shahraki, M. The relationship between sports participation and stubbornness with ...
  • Sharifi, M. Saeedi, M. Investigating the relationship between social adjustment ...
  • نمایش کامل مراجع