اولویت بندی عوامل بازدارنده مشارکت در ورزش همگانی به «روش پرامیتی»
محل انتشار: مجله مدیریت ارتقای سلامت، دوره: 10، شماره: 1
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 309
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHPM-10-1_001
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: شناسایی موانع شرکت افراد در ورزش همگانی بسیار مهم است. این مطالعه با هدف اولویت بندی عوامل بازدارنده مشارکت در ورزش همگانی به روش پرامیتی انجام گرفت.
روش کار: دراین مطالعه توصیفی، از روش پرامیتی برای شناخت موانع مشارکت در ورزش و اهمیت آن ها استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش را تمام شهروندان استان های منتخب تشکیل دادند. ۱۸۴۱ تن (۹۳۶ مرد و ۹۰۵ زن) براساس جدول مورگان به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. در این مطالعه از پرسشنامه جمعیت شناختی و "مقیاس موانع شرکت در ورزش تفریحی"(Constraints of Recreational Sport Participation Scale) استفاده شد. شاخص روایی محتوا، روایی سازه به روش تحلیل عاملی تاییدی، روایی همگرا و پایایی (محاسبه ضریب آلفا کرونباخ و پایایی مرکب) ابزار ها اندازه گیری شد. تحلیل داده ها در نرم افزار اس پی اس اس نسخه ۲۴، نرم افزار SmartPLS. ۳. و نرم افزارVisual PROMETHEE ۱.۴ انجام شد.
یافته ها: نداشتن زمان با ضریب فی ۱۹۲۹/۰ و ترس از آسیب در ورزش با ضریب فی ۱۷۲۳/۰، کمبود امکانات ورزشی با ضریب فی ۱۲۲۰/۰، هزینه زیاد ورزش با ضریب فی ۱۰۰۵/۰، نداشتن سلامت کافی برای ورزش با ضریب فی ۱۰۰۵/۰، ترس از عدم موفقیت ورزشی با ضریب فی ۰۳۸۴/۰ به دلیل مثبت بودن فی از اهمیت بیشتری برخوردار هستند.
نتیجه گیری: نداشتن زمان برای شرکت در ورزش به عنوان یک مانع اساسی و مهم محسوب می شود. پیشنهاد می شود متولیان امر ورزش همگانی موانع فردی، ساختاری و فرهنگی را برطرف سازند و برنامه های تشویقی را برای افزایش میزان مشارکت ورزشی اجرا نمایند.
کلیدواژه ها:
Constraints ، Sport for All Participation ، Promethee Technique. ، عوامل بازدارنده ، مشارکت در ورزش همگانی ، روش پرامیتی.
نویسندگان
رضا محمدزاده
دانشگاه تهران، پردیس البرز، تهران، ایران.
ابراهیم علیدوست قهفرخی
دانشیار، گروه مدیریت ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
مجید جلالی فراهانی
دانشیار، گروه تربیت بدنی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :