اضطراب و افسردگی در پرتوکاران بخش های تشخیصی- درمانی و تکنسین های اتاق عمل
محل انتشار: نشریه روان پرستاری، دوره: 7، شماره: 1
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 221
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJPN-7-1_007
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: واکنشهای هیجانی نامناسب از جمله اضطراب و افسردگی تاثیر بسزایی بر حوادث و اشتباهات کاری دارد. سلامت بیمار با شرایط کاری و سلامت کادر تشخیصی-درمانی همبستگی مستقیم دارد. بنابراین، پژوهش کنونی با هدف تعیین و مقایسه میزان اضطراب و افسردگی و عوامل مرتبط با آنها در پرتوکاران بخشهای تشخیصی- درمانی و تکنسینهای اتاق عمل، اجرا گردید.
روش کار: پژوهش حاضر، مقطعی از نوع توصیفی تحلیلی می باشد که از زمستان ۱۳۹۴ تا زمستان ۱۳۹۵ در مراکز آموزشی-درمانی منتخب شهر کرمانشاه انجام شد. ۱۰۶ تکنسین پرتویی و اتاق عمل با نمونهگیری در دسترس وارد مطالعه شدند. ابزار مطالعه، پرسشنامه استاندارد اضطراب و افسردگی "بک" و نیز پرسشنامه اطلاعات فردی بود. در پایان، دادهها وارد نرم افزار SPSS نسخه ۱۸ شد و توسط آزمونهای آماری توصیفی و استنباطی از جمله کلموگروف اسمیرنف، کای اسکوئر و آنالیز کوواریانس در سطح معناداری ۰۵/۰ تجزیه تحلیل گردید.
یافته ها: ۴/۱۲ درصد از نمونهها از اضطراب متوسط، ۴/۳ درصد از اضطراب بالا و ۲/۴۶ درصد از درجات مختلف افسردگی برخوردار بودند. ارتباط آماری معنیداری بین میزان اضطراب و سابقه کار وجود نداشت (۳۷/۰=p) اما این ارتباط بین میزان افسردگی و سابقه کار معنیدار بود (۰۰۱/۰=p).
نتیجه گیری: کادر تشخیصی- درمانی در معرض عوامل تنشزا و بروز واکنشهای هیجانی قرار دارند. پیشرفت در سرویس دهی و حمایتهای کافی، منجر به تامین نیروی انسانی سالم و در نتیجه ارتقای سلامت جامعه، میشود. بنابراین، آموزشهای لازم جهت رفع عوامل تنشزا و بهبود شرایط محیط کار به عنوان اولویت بهداشتی مطرح میگردد.
کلیدواژه ها:
anxiety ، depression ، radiation technologist ، operating room technician ، اضطراب ، افسردگی ، پرتوکار ، تکنسین اتاق عمل
نویسندگان
سپیده سلطانی پور
Faculty of Paramedicine, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran
ساحل حیدرحیدری
Faculty of Paramedicine, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :