مطالعه تطبیقی عدم تحمل بلاتکلیفی، تنظیم هیجان و اجتناب شناختی در بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر و افراد سالم
محل انتشار: نشریه روان پرستاری، دوره: 7، شماره: 1
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 202
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJPN-7-1_002
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: اختلال اضطراب فراگیر (GAD)، یکی از شایع ترین اختلالات اضطرابی است که مولفه های شناختی و هیجانی نقش بسیار مهمی در ایجاد و تداوم آن ایفا می کنند. بنابراین، هدف پژوهش حاضر مقایسه مولفه های عدم تحمل بلاتکلیفی، تنظیم هیجان (بازارزیابی شناختی، فرونشانی) و اجتناب شناختی در بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر و افراد سالم بود.
روش کار: پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ شیوه اجرا از نوع مطالعات پس رویدادی (علی- مقایسه ای) بود. جامعه آماری پژوهش متشکل از دو گروه بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر و افراد بهنجار بودند. با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس تعداد ۳۰ نفر از بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر انتخاب و در متغیرهای سن و جنسیت با ۳۰ نفر از افراد بهنجار همتا شدند. از پرسشنامه های عدم تحمل بلاتکلیفی (IUS)، تنظیم هیجان (ERQ)، و اجتناب شناختی (CAQ) به منظور جمع آوری داده ها استفاده شد. داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس چند متغیره (MANOVA) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد بین گروه بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر و افراد عادی در مولفه های تحمل بلاتکلیفی (۸۲/۹۱F= ، ۰۰۰۱/۰P˂)، بازارزیابی شناختی (۲۲/۵۱F= ، ۰۰۰۱/۰P˂)، فرونشانی (۵۴/۸۰F= ، ۰۰۰۱/۰P˂)، و اجتناب شناختی (۲۷/۵۸F= ، ۰۰۰۱/۰P˂)، تفاوت معنی دار وجود دارد.
نتیجه گیری: با توجه به اینکه این مولفه ها نقش بارزی را در اختلال اضطراب فراگیر ایفا می کنند، می توان در درمان این اختلال بر این مولفه ها تمرکز بیشتری داشت. یافته های حاضر برای متخصصان بالینی دست اندرکار در حوزه سلامت روان، تلویحات کاربردی به دنبال دارد که مورد بحث واقع شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهدی زمستانی
University of Kurdistan, Sanandaj, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :