نقش همجوشی شناختی، حمایت اجتماعی و ادراک پیری در پیش بینی اضطراب مرگ
محل انتشار: نشریه روان پرستاری، دوره: 7، شماره: 2
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 291
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJPN-7-2_008
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: سالمندی دوره بسیار مهمی از زندگی است که اضطراب مرگ یک ویژگی مشترک سالمندان می باشد لذا شناسایی عواملی که در این دوران بر اضطراب مرگ تاثیرگذار است، حائز اهمیت است. بنابراین؛ هدف پژوهش حاضر بررسی نقش همجوشی شناختی، حمایت اجتماعی و ادراک پیری در پیش بینی اضطراب مرگ سالمندان بود.
روش کار: روش پژوهش حاضر توصیفی- تحلیلی می باشد. جامعه آماری کلیه سالمندان بازنشسته شهر کرمانشاه در سال ۱۳۹۶ بود که تعداد ۱۹۹ نفر (۷۵ نفر زن و ۱۲۴ نفر مرد) به عنوان حجم نمونه و به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب گردید. داده ها با استفاده از آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون چندگانه به روش گام به گام و t گروه های مستقل در نرم افزار SPSS ۲۲ مورد تحلیل گردید.
یافته ها: نتایج نشان داد بین همجوشی شناختی، حمایت اجتماعی و ادراک پیری با اضطراب مرگ در سالمندان زن مرد رابطه معنادار وجود دارد. همچنین نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون چندگانه گام به گام نیز نشان داد در بین سالمندان زن، متغیرهای همجوشی شناختی و ادراک پیری با هم ۹/۳۸ درصد و در بین سالمندان مرد همجوشی شناختی و ادراک پیری با هم ۱۴ درصد اضطراب مرگ را پیش بینی نمودند. ولی حمایت اجتماعی قادر به پیش بینی اضطراب مرگ سالمندان زن و مرد نبود. از سویی دیگر نتایج t مستقل نشان داد که همجوشی شناختی و اضطراب مرگ در بین سالمندان زن و مرد تفاوت معناداری وجود دارد به طوری که همجوشی شناختی (۰۵/۰P<) و اضطراب مرگ (۰۱/۰P<) در بین سالمندان زن بیشتر از مرد است ولی از نظر متغیرهای حمایت اجتماعی و ادراک پیری در بین آن ها، تفاوت معناداری مشاهده نشد.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج به دست آمده در این پژوهش و با توجه به مساله بالا بودن اضطراب مرگ در سالمندان که از عوامل موثر در سلامت روان سالمندان است، لذا با به کارگیری راهبردهای کاهش اضطراب می توان سلامت روان را در سالمندان افزایش داد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
خدامراد مومنی
Department of Psychology, Faculty of Social Sciences, Razi University, Kermanshah, Iran
فرناز رادمهر
Department of Psychology, Faculty of Social Sciences, Razi University, Kermanshah, Iran
امیر سنجابی
Department of Psychology, Faculty of Social Sciences, Razi University, Kermanshah, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :