تاثیر آموزش گروهی مهارت های سازگاری برعزت نفس و کیفیت زندگی مبتلایان به مثانه نوروژنیک
محل انتشار: نشریه روان پرستاری، دوره: 8، شماره: 2
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 233
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJPN-8-2_003
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: مشکلات جسمانی و روانی مبتلایان به مثانه نوروژنیک که از سونداژ متناوب استفاده میکنند، در همه ابعاد زندگی آنها تاثیرگذار است؛ بهنحوی که افت کیفیت زندگی و عزت نفس بیماران را به دنبال دارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش گروهی مهارتهای سازگاری بر عزت نفس و کیفیت زندگی مبتلایان به مثانه نوروژنیک انجام شد.
روش کار: روش این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون - پس آزمون و گروه کنترل بود. جامعه پژوهش بیماران زن مبتلا به اختلال مثانه نوروژنیک مراجعه کننده به بیمارستان خورشید اصفهان در سال ۱۳۹۸ بودند که از میان آنها ۶۰ نفر از زنان مبتلا به مثانه نوروژنیک واجد معیارهای ورود به مطالعه با روش نمونه گیری مستمر انتخاب و با تخصیص تصادفی بر اساس ماه مراجعه بیمار در دو گروه مساوری جایگزین شدند( هر گروه ۳۰ نفر). گروه مداخله ۸ جلسه ۲ ساعته آموزش مهارت های سازگاری را توسط دو پژوهشگر روانپرستار و پرستار شاغل در بخش ارولوژی دریافت کرد و گروه کنترل آموزشهای روتین بخش را دیدند. ابزارهای پژوهش، پرسشنامه های مشخصات فردی، عزت نفس آیزنگ و کیفیت زندگی زنان مبتلا به بی اختیاری ادرار کلر بودند. داده ها با آزمونهای توصیفی( میانگین و انحراف معیار) و تحلیلی( تی زوجی و مستقل، کای اسکوئر، من ویتنی) در نرم افزار SPSS نسخه ۱۸ تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: یافته ها نشان داد که در مرحله پیش آزمون بین گروههای مداخله و کنترل از نظر عزت نفس و کیفیت زندگی تفاوت معنیداری وجود نداشت(P >۰/۰۵) . اما در مرحله پس آزمون بین گروهها از نظر هر دو متغیر، تفاوت معنیدار وجود داشت (P <۰/۰۰۱). اما میانگین نمرات عزت نفس و کیفیت زندگی در گروه کنترل در دو مرحله تفاوت معنادار وجود نداشت(P >۰/۰۵) . به عبارت دیگر، آموزش مهارتهای سازگاری باعث افزایش عزت نفس و کیفیت زندگی مبتلایان به مثانه نوروژنیک شد (P <۰/۰۰۱) .
تتیجه گیری: نتیجه حاکی از اثر بخشی آموزش مهارتهای سازگاری بر کیفیت زندگی و عزت نفس مبتلایان به مثانه نوروژنیک بود. بنابراین پیشنهاد میگردد که از این روش درکنار سایر روشهای درمانی برای بهبود مشکلات روانشناختی این بیماران استفاده شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهره فتحیان
Islamic Azad University,najafadad Branch
مریم مقیمیان
Islamic Azad University,najafadad Branch
فاطمه سلمانی
Islamic Azad University,najafadad Branch
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :