مقایسه برنامه درسی دوره کارشناسی ارشد رشته روان پرستاری در ایران و واینه آمریکا: یک مطالعه تطبیقی
محل انتشار: نشریه روان پرستاری، دوره: 9، شماره: 3
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 202
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJPN-9-3_003
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: آموزش پرستاری در رشتههای مختلف از جمله روانپرستاری به عنوان بخشی از نظام آموزش عالی در دهههای اخیر در جهان و همچنین در ایران با سرعت زیادی درحال توسعه و گسترش است. مقایسه برنامه درسی رشتهی روانپرستاری ایران با برنامه درسی کشورهای پیشرو میتواند در درک نقاط ضعف و قوت برنامه کنونی و ارائهی راهکارهایی برای بهبود آن مفید باشد. این مطالعه با هدف مقایسه برنامه درسی دوره کارشناسی ارشد رشته روانپرستاری در ایران و واینه آمریکا انجام شده است.
روش کار: این مطالعه توصیفی تحلیلی در نیمه دوم سال ۱۳۹۹ در دانشگاه علوم پزشکی سمنان با روش چهار مرحلهای بردی شامل توصیف، تفسیر، همجواری و مقایسه انجام گرفت.
یافته ها: مقایسه برنامه آموزشی کارشناسی ارشد بهداشت روان در هر دو محیط دارای شباهتها و تفاوتهایی است. پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد روانپرستاری در ایران ملاکی و در امریکا هنجاری میباشد. در هیچ یک از دانشگاه ها اهداف اختصاصی رشته تعریف نشده است. تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد بهداشت روان در ایران بدون پرداخت هزینه و کاملا حضوری و در امریکا با پرداخت هزینه و به دو صورت حضوری و نیمه حضوری با بستر مناسب آموزش های غیر حضوری و مبتنی بر شواهد میباشد.
نتیجه گیری: رشته کارشناسی ارشد بهداشت روان به دلیل نیازهای در حال رشد بیماران با اختلال روانی و افزایش ابتلا به این اختلالات در جامعهی کنونی و ماهیت پیچیده مداخلات بهداشت روان و نیازها و انتظارات دانشجویان، نیاز به بررسی و بهبود در زمینههای شرایط پذیرش دانشجو، تعریف جایگاه واقعی و نقش فارغ التحصیلان، تبیین اهداف اختصاصی رشته و بازنگری در شیوههای آموزشی و ورود شیوه های آموزشی نوین دارد.
کلیدواژه ها:
Psychiatric Nursing ، MS.C. Curriculum ، Iran ، Wayne ، Comparative Study ، روانپرستاری ، برنامه درسی دوره کارشناسی ارشد ، ایران ، واینه ، مطالعه تطبیقی
نویسندگان
صفورا یغمایی
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران
حسن بابا محمدی
مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران.
منیر نوبهار
مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :