سال انتشار: 1400
محل انتشار:
هجدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع
کد COI مقاله: IIEC18_248
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 92
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 22 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله ارائه مدل ریاضی جدید جهت برنامه ریزی دروس دانشگاهی
چکیده مقاله:
زمان بندی دروس یکی از مسائل پرکاربرد و زمانبر میباشد که تمام موسسات آموزشی با آن مواجه هستند. تنوع محدودیتها در این مسائل باعث میشود برنامه ریزی در دانشگاه های مختلف به گونه های متفاوتی انجام شود. برای مدلسازی و حل این مسائل، روشهای مختلفی ارائه شده است که اکثر آنها از روشهای فرا ابتکاری بهره برده اند و ازلحاظ میزان کارایی، نحوه عملکرد و سرعت محاسبات متفاوت میباشند. هدف ما در این پژوهش ارائه روش حل مسئله زمان بندی دروسی است که به سادگی قابل پیاده سازی و تعمیم باشد. در این پژوهش مدلی با متغیر باینری برای حل مسئله ی زمان بندی درسی ارائه شده است. علاوه بر آن در این مدل محدودیتهای سخت و نرم شامل امکانات کلاسها، درسهای مقاطع مختلف و فشردهسازی برنامه درسی دانشجویان در آن مقطع، کلاسهای خارج از دانشکده و برنامه ریزی برای آنها، محدود کردن زمان اختصاص داده شده به اساتید در روز، نسبت به مدلهای قبل بهمنظور برطرف کردن نیازهای اساتید و دانشجویان در نظر گرفتهشده است. در ادامه جهت ارزیابی قابلیت اجرای مدل ارائهشده، در ابعاد کوچک روی ۷ پارامتر مدل تحلیل حساسیت انجام و با استفاده از نرم افزار گمز کد نویسی شده است. در انتها نیز مدل ارائهشده در ابعاد بزرگتر و با استفاده از داده های واقعی دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه سراسری سمنان حل و جهت ارزیابی نتایج، با مدل دستی برنامه ریزی شده در همین دانشکده مقایسه گردید. نتایج نشان میدهد با در نظر گرفتن محدودیتها و اهداف، جدول زمان بندی دروس دانشکده از ۴ روز در هفته به ۳ روز کاری کاهش پیدا کرد. همچنین تعداد دروس بیشتری در برنامه ارائه شده است. دروس کارشناسی ارشد در دو روز برنامه ریزی شده و دروس در گروه های آموزشی باهم تداخل ندارند. فشرده کردن برنامه کلاسها و آزادسازی دو کلاس و در نظر گرفتن حداکثر ساعات مجاز تدریس اساتید به ۸ ساعت در روز باعث بهبود جدول برنامه ریزی شده است.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا IIEC18_248 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1354430/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:نصیری، تارا،1400،ارائه مدل ریاضی جدید جهت برنامه ریزی دروس دانشگاهی،هجدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع،https://civilica.com/doc/1354430
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1400، نصیری، تارا؛ )
برای بار دوم به بعد: (1400، نصیری؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- توسعه نمودار کنترل حد آستانه تطبیقی لاسو مبتنی بر نمونه گیری دوگانه برای پایش پراکندگی فرآیندهای با ابعاد بالا
- ارائه مدل ریاضی برای مکانیابی تسهیلات سیار در شرایط عدم قطعیت
- مطالعه بررسی پرورش مهارت های تفکر دانش آموزان در محتوای دروس و رابطه آن با روش تدریس معلم مبتنی بر خلاقیت
- ارائه الگویی جهت مکان یابی بهینه فروشگاه های زنجیره ای (مطالعه موردی فروشگاه های شرکت کفش ملی)
- بهبود ریسک پروژه های نرم افزاری در ابعاد زمان و هزینه با بکارگیری اولویت بندی فعالیتها و تکنیک کوکومو
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.