بررسی سه بعدی توزیع پولوم آلودگی در زون غیر اشباع با روش ژئوالکتریک

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پانزدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI15_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1288
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد نخعی

دانشیارگروه زمین شناسی دانشگاه تربیت معلم تهران

لطیف صمدی

دکترای ژئوفیزیک، هیئت علمی گروه زمین شناسی دانشگاه تربیت معلم تهران

یاور کریمی

کارشناسی ارشد آبشناسی از دانشگاه تربیت معلم تهران

چکیده

برای تعیین محل، عمق و گسترش جانبی یک توده آلودگی، روش سنتی و معمول در این مطالعات، حفر چاههای آزمایشی، نمونه برداری از آب و انجام آزمایشات متنوع شیمی آب است که روش پر هزینه و وقت گیر میباشد. و این کار در زون غیر اشباع امری مشکل ساز و وقت گیری می باشد. از این رو استفاده از روش ژئوالکتریک در حل طیف گسترده ای از مسائل آب شناسی به لحاظ کمی و کیفی از جمله بررسی هایی که به منظور تعیینمحدوده آلودگی آبهای زیرزمینی انجام می گیرند، معمول شده است. امروزه با کاربرد روش های توموگرافی مقاومت الکتریکی (ERT) به سرعت و با صرف هزینه اندک، اطلاعات با ارزشی درباره توده آلودگی ها و شناخت نواحی که در معرض هجوم آلودگی ها قرار دارند، به دست می آید. در این تحقیق، گسترش و پخش شدگی سه بعدی آلودگی در زون غیر اشباع به وسیله ERT مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، ابتدا مطالعات اولیه که شامل بررسی های زمین شناسی و سونداژهای الکتریکی بود، برای بدست آوردن لیتولوژی و ضخامت زون غیر اشباع انجام گرفت. در مرحله بعدی چاله ای برای تزریق آلودگی حفر شد و آب نمک به عنوان آلودگی به مدت 10 روز به زمین تزریق شد. از ابتدای شروع تزریق، برداشتهای ژئوالکتریکی با فاصله زمانی و مکانی مشخص به اجرا در آمد و تا 2 روز بعد از اتمام تزریق نیز ادامه داشت. جهت و نحوه گسترش آلودگی در زون غیر اشباع به روش ERT بدست آمد

کلیدواژه ها

آلودگی، ژئوالکتریک، توموگرافی مقاومت الکتریکی، زون غیر اشباع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.