سال انتشار: 1400
محل انتشار: پنجمین همایش ملی باستان شناسی ایران
کد COI مقاله: NCAI05_061
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 149
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 19 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله خوانش گفتمانی نقشمایه های ایرانی در سه نگاره از صادق تبریزی باتاکید بر نوگرایی در هنرایران
چکیده مقاله:
خوانش نشانه شناختی نقشمایه های ایرانی در نقاشی معاصر ایران ، مورد مطالعه ی پژوهش حاضر است.بررسی چگونگی تولید نشانه ی نوظهور "نقشمایه ی نوشتاری درکنار نقشمایه ایرانی "در نقاشی معاصر ایران، براساس نظریه ی گفتمان لاکلا و موفه و روش تحلیل متون در این تحقیق برطبق نشانه شناسی لایه ای انجام گرفته است.نگارنده در این مقاله به بررسی چگونگی اثرگذاری این رویکردنوگرایی بر آثار صادق تبریزی می پردازد. بنابراین، با استناد به ارتباط رمزگان نشانه شناسی و وتاریخ گفتمان نقاشی نوگرا از نقاشی سقاخانه به نقاشی خط ودر انتها به خوشنویسی ، به منظور خوانش سیر روند تدریجی استحاله شدن کامل نوشتار در سه اثر از صادق تبریزی، به این سوال می پردازد که نوگرایی از طریق چه مولفه هایی در آثارصادق تبریزی بازنمود یافته است؟در این راستا۳ اثر از آثار شاخص این هنرمند در عرصه هنر معاصربه عنوان نمونه آماری موردبررسی قرار گرفت و در این راستا جدول خوانش گفتمانی نشانه شناسی لایه ای دلالت های نوشتاری وتصویری سه نگاره از صادق تبریزی را مورد بررسی قرار خواهیم داد . که یافته های تحقیق نشان می دهد شاخصه هایی در آثار تکرار شده است که در رویکردگفتمانی به عنوان دلالت گر مفهوم نوگرایی ترویج شده اند. اما با توجه به محدودیتهای چارچوبی رویکرد نوگرا اغلب آثار از بعد معنایی تهی و به یک اثر بصری زیبا خلاصه گشتند. معدود آثار معناگرا نیزصرفا در حد انتقال مفاهیم سنتی توان مفهومی داشته و از بازگویی جریانات اجتماعی - که ظرفیت نقادی و اثرگذاری بر جامعه را ایجاد میکند- تهی هستند.
کلیدواژه ها:
نقاشی نوگرا ، نقش مایه ی نوشتاری ، نشانه شناسی ، گفتمان لاکال و موفه ، صادق تبریزی ، نقاشی سقاخانه ، خوشنویسی ، نقاشی خط
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا NCAI05_061 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1349685/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:سراج، سمانه،1400،خوانش گفتمانی نقشمایه های ایرانی در سه نگاره از صادق تبریزی باتاکید بر نوگرایی در هنرایران،پنجمین همایش ملی باستان شناسی ایران،بیرجند،https://civilica.com/doc/1349685
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1400، سراج، سمانه؛ )
برای بار دوم به بعد: (1400، سراج؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی سیر تحول مفاهیم جهانی منشورهای حفاظتی آثار تاریخی در سازگاری با مفهوم توسعه پایدار
- اشیا مفرغی لرستان
- بررسی پیشینه دستگاههای تقطیر گیاهان دارویی وگلهای معطر درایران باستان
- استحصال طلا و نقره در ایران باستان
- بررسی فلز کاری در عصر هخامنشی و اشکانی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.