اثر تغییر اقلیم بر حیات وحش

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش ملی اندیشه ها و فناوریهای نوین در علوم جغرافیایی
  • کد COI اختصاصی: GEOGRAPHIC02_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 881
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا رمضانی مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه فردوسی مشهد

آزیتا فراشی

استادیار گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه فردوسی مشهد

علیرضا راشکی

استادیار گروه مدیریت مناطق خشک و بیابانی، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

امروزه تغییر اقلیم یکی از تهدیدهای اصلی و بالقوه تنوع زیستی در جهان محسوب می گردد. از عوامل مهم تهدیدکننده یتنوع زیستی، تغییرکاربری، کاهش و تخریب زیستگاه های حیات وحش و تبدیل آنها به زمین های کشاورزی و مناطقمسکونی و صنعتی، شکار بی رویه و تجارت حیوانات و گیاهان وحشی، ورود گونه های مهاجم و غیربومی، انواع آلودگی ها،بهره برداری ناپایدار از منابع طبیعی و پدیده های حاصل از فعالیت های انسانی نظیر تغییر اقلیم جهانی می باشد. افزایش دمایزمین، باعث تغییر در بسیاری از جنبه های زیستی گونه ها مثل فنولوژی، فیزیولوژی، ریخت شناسی، چرخه ی جمعیتی وپراکنش گونه ها شده است، که پیش بینی می شود بیشترین تاثیر را روی گونه های دارای پراکنش جغرافیایی کم، گونه هایکوهستانی و گونه های بومی خواهد گذاشت. گرمایش جهانی با تغییر در وضعیت گونه ها، باعث تغییر در دوام و پویایی شبکهغذایی اکوسیستم های آبی و خشکی خواهد شد. تغییر در تنوع زیستی به صورت تغییر در تنوع گونه ها، افزایش مهاجرت،نابودی و حذف برخی گونه ها، طغیان آفات و کاهش مقاومت میزبان ها و افزایش جهش های ژنتیکی رخ می دهد.

کلیدواژه ها

تغییر اقلیم، تنوع زیستی، پراکنش گونه ها، حیات وحش، گرمایش جهانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.