تاثیر توانبخشی شناختی رایانه ای بر اضطراب بیماران دارای اختلال افسردگی اساسی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش ملی روان درمانی ایران
  • کد COI اختصاصی: PSTHIR01_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 523
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مائده اژدری

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم شناختی گرایش روانشناسی شناختی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه سمنان، سمنان. ایران

سیدموسی طباطبایی

استادیار گروه علوم شناختی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه سمنان، سمنان. ایران

شاهرخ مکوند حسینی

دانشیار گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه سمنان،سمنان. ایران

چکیده

هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی اثربخشی توانبخشی شناختی رایانه ای برکاهش اضطراب در شرکت کنندگان دارای علایم اختلال افسردگی اساسی بود. روش بررسی: مطالعه حاضر جزء طرح های آزمایشی و در آن از طرح پیش آزمون و پس آزمون همراه با گروه کنترل استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل ۳۰ نفر از افراد دارای اختلال افسردگی اساسی به همراه علایم اضطرابی بین سنین ۱۹ تا ۴۰ سال از هر دو جنسیت است که به یکی از مراکز روانشناسی شهرستان مشهد مراجعه کرده بودند. شیوه انتخاب نمونه به روش در دسترس، و به صورت تصادفی در یکی از دو گروه ۱۵ نفره آزمایش و کنترل قرار داده شده اند. برای تشخیص اضطراب از پرسشنامه اضطراب بک و همچنین از مصاحبه بالینی ساختاریافته منطبق بر ملاک های متن ویراست پنجم راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-۵) استفاده شد. تکالیف توانبخشی شناختی ۱۲ جلسه ۴۵ دقیقه ای سه بار در هفته برای افراد دارای اختلال افسردگی اساسی با علایم اضطرابی انجام شد. داده ها به روشتحلیل کوواریانس تک متغیره با استفاده از SPSS-۲۶ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: نتایج بیانگر آن بود، بعد از تمرینات توانبخشی شناختی رایانه ای، بین نمره اضطراب دو گروه تفاوت معناداری وجود داشت. نتایج: درمان توانبخشی شناختی رایانه ای به کاهش اضطراب در افراد دارای اختلال افسردگی اساسی کمک کرده است

کلیدواژه ها

روانشناسی اسلامی، پایگاه های شخصیت، روان تحلیل گری، تطور نفس، ملاصدرا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.