بررسی نقش میانجی گری اعتیاد به فضای مجازی در رابطه بین خودنظم جویی هیجانی، دلزدگی زناشویی و احساس تنهایی با روابط فرازناشویی در زوجین

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین کنگره ملی آسیب شناسی خانواده و پنجمین جشنواره ملی خانواده پژوهی
  • کد COI اختصاصی: FAMILYRF09_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 312
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حدیث ولی زاده

دانشجوی دکتری تخصصی روان شناسی عمومی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام، ایلام، ایران

وحید احمدی

دکترای تخصصی روان شناسی سلامت، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام، ایلام، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: امروزه روابط زیاد و بدون مرز در شبکه های مجازی به اعتیاد میان زوج ها آسیب جدی وارد می کند و اختلافات زناشویی، جدایی و حتی منجر به طلاق می شود. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش میانجی گری اعتیاد به فضای مجازی در رابطه بین خودنظم جویی هیجانی، دلزدگی زناشویی و احساس تنهایی با روابط فرازناشویی در زوجین بود. روش: روش پژوهش توصیفی همبستگی و به طور خاص مدل یابی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهرستان کرمانشاه در سال ۱۴۰۰ بود. به این منظور نمونه ای به حجم ۲۰۰ نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه های اعتیاد به اینترنت (یانگ، ۱۹۹۱)، خودنظم جوی هیجانی (هافمنو کشدان، ۲۰۱۰)، دلزدگی زناشویی (پاینز، ۱۹۹۶)، احساس تنهایی (آشر، هایملورنشاو، ۱۹۸۴) و روابط فرازناشویی (گلس و رایت، ۱۹۹۲) بودند. داده ها با روش معادلات ساختاری و با نرم افزارهای SPSS نسخه ۲۵ و Amos نسخه ۲۳ تحلیل شدند. سطح معناداری ۰/۰۵ در نظر گرفته شد. نتایج و بحش: نیتاج نشان داد، روابط فرازناشویی هم به صورت مستقیم و هم به صورت غیرمستقیم با میانجی گری اعتیاد به فضای مجازی با خودنظم جویی هیجانی، دلزدگگی زناشویی و احساس تنهایی رابطه دارد (P< ۰/۰۰۱). شاخص ترین نگویی برازش محاسبه شده روابط بین متغیرهای پژوهش نشان داد که اعتیاد به فضای رابطه بین خودنظم جویی هیجانی، دلزدگی زناشویی و احساس تنهایی با روابط فرازناشویی میانجی گری (AGFI=۰/۹۱۲؛ RMSEA=۰/۰۲۹).

کلیدواژه ها

اعتیاد به فضای مجازی، خودنظم هیجانی، دلزدگی زناشویی، احساس تنهایی، روابط زناشویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.