تاثیر خانواده بر تنظیم شناختی هیجان و حل مشکلات بین فردی خانواده های با زوج نابارور شهرستان ملکشاهی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین کنگره ملی آسیب شناسی خانواده و پنجمین جشنواره ملی خانواده پژوهی
  • کد COI اختصاصی: FAMILYRF09_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 206
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هدیه صادقی فر

کارشناسی ارشد، روان شناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی، ایلام، ایران

چکیده

باروری مهم ترین قرارداد زندگی هر فرد محسوب می شود و از بنیادهای تقریبا جهان شمول بشری است که هیچ بنیادی این چنین صمیمانه افراد بشر را تحت تاثیر قرار نداده است، ناباروری یک بحران در زندگی است که می تواند موجب ایجاد مشکلاتی در خانواده شود. هدف پژوهش حاضر، تعیین اثربخشی خانواده درمانی بر تنظیم شناختی هیجان و کاهش مشکلات بین فردی خانواده های با زوج نابارور شهرستان ملکشاهی می باشد. روش تحقیق نیمه آزمایشی و طرح تحقیق از نوع پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری پژوهش کلیه خانواده های با مشکلات نازایی مراجعه کننده به مرکز مشاوره تحت نظارت سازمان بهزیستی شهرستان ملکشاهی در سال ۱۴۰۰ می باشند. در مجموع ۲۰ زوج به روش نمونه گیری در دسترس به عنوان حجم نمونه انتخاب و تصادفی در دو گروه ۱۰ نفره کنترل و آزمایش قرار اده شدند. گروه آزمایش طبق ملاک های ورود و خروج مطالعه به مدت ۹ جلسه ۲ ساعته به صورت گروهی تحت مداخلات خانواده درمانی قرار گرفتند در حالی که گروه کنترل در لیست انتظار قرار داشتند. برای گردآوری اطلاعات از پرسش نامه های تنظیم شناختی هیجان گارنفسکی و همکاران و پرسش نامه مشکلات بین فردی بارخام و همکاران استفاده گردید. بای آژمون فرضیه های پژوهش از آزمون تحلیل کوواریانس (یک راهه و دو راهه) استفاده گردید. یافته ها نشان داد که خانواده درمانی باعث بهبود معنادار نمرات تنظیم هیجان خانواده های نابارور و کاهش مشکلات بین فردی آن ها شده است. بنابراین می توان نتیجه گرفت که خانواده درمانی در بهبود تنظیم هیجان و کاهش مشکلات بین فردی خانواد های نابارور کارساز است.

کلیدواژه ها

خانواده درمانی، تنظیم شناختی هیجان، مشکلات بین فردی، ناباروری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.