اظهارنظر کارشناسی درباره: «لایحه پروتکل همکاری در زمینه مبارزه با تروریسم در دریای خزر الحاقی به موافقتنامه همکاری در زمینه امنیت در دریای خزر ۱۳۸۹»

نوع محتوی: گزارش
زبان: فارسی
شناسه ملی سند علمی: R-1332830
تاریخ درج در سایت: 16 آذر 1400
دسته بندی علمی:
مشاهده: 133
تعداد صفحات: 3
سال انتشار: 1399

متن کامل این گزارش منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل گزارش (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این گزارش:

چکیده گزارش:

همان طور که از نام لایحه ارسالی دولت به مجلس شورای اسلامی مشخص و معلوم می شود این سند درواقع جهت تکمیل سند دیگری که نام کامل آن «موافقتنامه مربوط به همکاری در زمینه امنیت در دریای خزر» است منعقد شده است. موافقتنامه «مربوط به همکاری در زمینه امنیت در دریای خزر» در سال ۱۳۹۳ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است. با این توضیح باید خاطرنشان کرد که درک صحیح و کامل از پروتکل الحاقی در گرو وقوف کامل به سیاق موافقتنامه همکاری در زمینه امنیت در دریای خزر است. در بند «۳» ماده (۲) موافقتنامه همکاری در زمینه امنیت در دریای خزر این مسئله پیش بینی شده بود که تعامل طرف های موافقتنامه براساس برخی از اسناد ازجمله پروتکل های الحاقی به موافقتنامه انجام خواهد شد. شایان ذکر است ماده (۲) موافقتنامه همکاری در زمینه امنیت دریای خزر، موضوعاتی را که کشورهای عضو باید در آنها همکاری داشته باشند را برشمرده است. یکی از این موضوعات، مبارزه با تروریسم است. پروتکل مورد بررسی درواقع متعاقب همین مسئله تهیه و تنظیم شده است. یکی از نکات خاصی که درخصوص موافقتنامه همکاری در زمینه امنیت در دریای خزر قابل ذکر است تعدد نهادهای ذی صلاح هریک از طرف های این کنوانسیون است. در همین راستا، پیشنهاددهنده این پروتکل در هیئت دولت یکی از همین نهادهای ذی صلاح یعنی وزارت کشور بوده است. لایحه مذکور در تاریخ ۲۶/۵/۱۳۹۸ در مجلس اعلام وصول شد و در تاریخ ۲۲/۱۰/۱۳۹۸ در کمیسیون مربوط با اصلاح مختصری در تبصره ماده واحده به تصویب رسید.

نویسندگان

محمد صالح عطار

تهیه و تدوین

جلیل محبی

ناظر علمی