سال انتشار: 1399
محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران
کد COI مقاله: ICII08_148
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 103
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
مشخصات نویسندگان مقاله گسترش تهاجمات زیستی: تجربه تیلاپیا زیلی ( Coptodon zillii Gervais, ۱۸۴۸ ) در ایرا ن
چکیده مقاله:
گونه های غیربومی مهاجم تهدیدی عمده برای تنوع زیستی جهانی محسوب میشوند. در سال های اخیر، ماهیان تیلاپیا، به عنوان گونه های غیربومی مهاجم، تاثیرات بومشناختی و اقتصادی قابل توجهی در جنوب غربی ایران داشته اند. این مطالعه به منظور تعیین پراکنش و فراوانی تیلاپیا زیلی )Coptodon zillii( در یکی از مهمترین تالاب های جنوب غربی ایران، تلااب شادگان و پهنه های آبی اطراف آن و همچنین پیش بینی دامنه پراکنش این گونه در سراسر ایران انجام شد. نمونه برداری با استفاده از تورهای گوشگیر در فصول مختلف در طول پاییز ۱۳۹۳ تا تابستان ۱۳۹۴ و همچنین اسفندماه ۱۳۹۷، جهت مقایسه وضعیت گونه در این سال ها ، انجام گردید. گونه تیلاپیا زیلی در تالاب شادگان، که شامل حدود ۶۱ درصد فراوانی نسبی گونه ها در قسمت میانی این تلااب میباشد، و همچنین بسیاری از پهنه های آبی اطراف به خوبی استقرار پیدا کرده است. پیشبینی دامنه پراکنش نشان میدهد که این ماهی با توجه به توانایی تحمل شرایط محیطی مختلف به طور بالقوه میتواند به اکوسیستم های دیگر از جمله مناطق شمالی ایران گسترش پیدا کند. علاوه بر این، تلااب شادگان که قبلا هیچ گونه تیلاپیای دیگری در آن مشاهده نشده بود، ولی هم اکنون فراوانی بالایی از گونه دیگری از تیلاپیا به نام تیلاپیای آبی یا اورئوس )Oreochromis aureus( را نشان میدهد. فراوانی این دو گونه در تلااب شادگان بالابوده و در اکثر پهنه های آبی منطقه پراکنده شده اند. فقدان مواردی همچون بودجه کافی، همکاریهای منطقه ای با کشورهای همسایه، آگاهی عمومی و آموزش، مدیریت گونه های غیربومی مهاجم مانند گونه های تیلاپیا را در ایران دچار چالش میکند. نظارت مستمر بر روی این گونه ها برای تشخیص زودهنگام و اقدامات ریشه کنی سریع در سطح کشور بسیار ضروری میباشد.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا ICII08_148 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1331158/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:ولیخانی، حسین و عبدلی، اصغر و نجات، فرشاد و هنسون، ماری نل و حسن زاده کیابی، بهرام،1399،گسترش تهاجمات زیستی: تجربه تیلاپیا زیلی ( Coptodon zillii Gervais, ۱۸۴۸ ) در ایرا ن،هشتمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران،نور،https://civilica.com/doc/1331158
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1399، ولیخانی، حسین؛ اصغر عبدلی و فرشاد نجات و ماری نل هنسون و بهرام حسن زاده کیابی)
برای بار دوم به بعد: (1399، ولیخانی؛ عبدلی و نجات و هنسون و حسن زاده کیابی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- مصیبت دزدان دریایی؛ آثار اقتصادی دزدی دریایی
- دزدی دریا، قانون دریا و اعمال قدرت: پیشرفتها در خلیج سومالی
- ارزیابی کارایی ترمینال کانتینری بندر خرمشهر با رویکرد DEA-AP
- بررسی عوامل موثر بر سرمایه گذاری در منطقه آزاد تجاری – صنعتی اروند
- نقش مدیریت منابع انسانی در بهبود مدیریت دانش در شرکت های کشتیرانی ایران
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.