سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تایید نتاج گاینوژن بین گونه ای در تاسماهی استرلیاد (Acipenser ruthenus) با استفاده ازنشانگرهای ریزماهواره

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 263
این مقاله فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن مقالات دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICII08_076

تاریخ نمایه سازی: 16 آذر 1400

چکیده مقاله تایید نتاج گاینوژن بین گونه ای در تاسماهی استرلیاد (Acipenser ruthenus) با استفاده ازنشانگرهای ریزماهواره

گاینوژنزیز یک روش تولید مثل است که در آن فرزندان، منحصرا از اطلاعات ژنتیکی مادر شکل می گیرند. در این روش باروری تخمکها با اسپرم هومولوگ غیر فعال شده با اشعه یونیزه یا غیر یونیزه صورت می پذیرد. همچنین تکامل تخمک می تواند با لقاح اسپرم هترولوگ متعلق به گونه دیگر با هدف شناسایی ظاهری فرزندان گ اینوژنتیک از غیر گاینوژنتیک همراه باشد. این مطالعه با هدف نحوه وراثت پذیری نتاج گاینوژنیک در مقایسه با والدین شان با استفاده از نشانگرهای ریزماهواره انجام پذیرفت. در این تحقیق از نشانگرهای مولکولی ریزماهواره برای تشخیص ماهیان گاینوژنتیک استفاده گردید. وراثت مادری نتاج گاینوژن بین گونه ای استرلیاد )والد پدری ; تاسماهی سیبری ( با استفاده از شش جفت آغازگر ریز ماهواره ) Afu-۶۸ ، Afug-۹ ، Afug-۶۳ ، Afug-۱۱۲ ، Afug-۱۲۲ و Afug-۱۹۵ ( تایید گردید. نتایج مطالعه نشان داد که هیچ کدام از فرزندان وراثت پذیری پدری ندارند که نشان دهنده تا ثیر مناسب اشعه UV بر اسپرم و غیر فعال شدن ژنتیکی آن و دیپلوئید سازی تخمهای هاپلوئید با استفاده از شوک گرمایی می باشد. در نتیجه گیری کلی می توان اشاره کرد که نشانگرهای ریز ماهواره قابلیت تشخیص روابط ژنتیکی والد فرزندی را دارند.

کلیدواژه های تایید نتاج گاینوژن بین گونه ای در تاسماهی استرلیاد (Acipenser ruthenus) با استفاده ازنشانگرهای ریزماهواره:

نویسندگان مقاله تایید نتاج گاینوژن بین گونه ای در تاسماهی استرلیاد (Acipenser ruthenus) با استفاده ازنشانگرهای ریزماهواره

محمد حسن زاده صابر

بخش ژنتیک و بیوتکنولوژ ی، موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت

مریم فروزد

موسسه تحقیقات علوم شیلاتی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورز ی، تهرا ن

مقاله فارسی "تایید نتاج گاینوژن بین گونه ای در تاسماهی استرلیاد (Acipenser ruthenus) با استفاده ازنشانگرهای ریزماهواره" توسط محمد حسن زاده صابر، بخش ژنتیک و بیوتکنولوژ ی، موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت؛ مریم فروزد، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورز ی، تهرا ن نوشته شده و در سال 1399 پس از تایید کمیته علمی هشتمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله استرلیاد، تاسماهی سیبر ی، گاینوژنتیک، ریزماهواره هستند. این مقاله در تاریخ 16 آذر 1400 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 263 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که گاینوژنزیز یک روش تولید مثل است که در آن فرزندان، منحصرا از اطلاعات ژنتیکی مادر شکل می گیرند. در این روش باروری تخمکها با اسپرم هومولوگ غیر فعال شده با اشعه یونیزه یا غیر یونیزه صورت می پذیرد. همچنین تکامل تخمک می تواند با لقاح اسپرم هترولوگ متعلق به گونه دیگر با هدف شناسایی ظاهری فرزندان گ اینوژنتیک از غیر ... .