الگوی مدیریت بر آموزش ، اجرا و مقایسه وضعیت آن در دانشجویان کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه تربیت معلم تهران

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش ملی آموزش در ایران 1404
  • کد COI اختصاصی: INCE01_215
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1539
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا بهرنگی

استاد دانشگاه تربیت معلم

مصطفی عزیزی شمامی

دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت معلم تهران

علی جعفری راد

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت معلم تهران

چکیده

هدف این مقاله معرفی الگوی مدیریت بر آموزش ، پایه ، مراحل ، تاثیرات آموزشی و پرورشی ، تعلق آن به عنوان الگوپی جدید به خانواده الگوهای پردازش اطلاعات و تحلیل آثار استفاده از آن در تدریس درس نظارت در دوره کارشناسی ارشد مدیریت اموزشی داشنگاه تربیت معلم است.این پژوهش از نوع کاربردی با روش شیه ازمایشی است که با استفاده از طرح یک گروهی پیش آزمون - پس آزمون در سه مرحله : 1- اجرای پیش آزمون برای اندازه گیری متغیر وابسته 2- به کارگیری عمل آزمایشی( متغیر مستقل)در کلاس و 3- اجرای پس آزمون که مجدداً متغیر وابسته را اندازه می گیرد ، اجرا می شود. در این تحقیق استاد در چهار جلسه اول از 15 جلسه درس نظارت و راهنمایی آموزشی در دوره کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی به روش سنتی (سخنرانی) تدریس می کند و از جلسه پنجم به بعد الگوئی مدیریت بر آموزش را بکار می برد.با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته 40 گویه ای در 10 مولفه ، که روایی و اعتبار ان به روش علمی محسابه شده است ، آثار آموزشی و پرورشی چهار جلسه آموزش به روش سنتی و نیز چهار جلسه آموزش با الگوی جدید اندازه گیری و مقایسه می شود .نتایج حاصل شده نشان می دهد تفاوت معنی داری میان نگرش های دانشجویان دال بر ارجحیت استفاده از الگوی مدیریت بر آموزش به جای الگوهای سنتیاست. یافته های ناشی از اثار پرورشی و آموزشی الگوی مدیریت بر آموزش ضرورت گریز از سخنرانی یک جانبه و تاکید بر محفوظات را ضروری دانسته و تصویه برای هدایت یادگیری در مسیر مشارکت ، تقویت و توسعه ساخت منظم دانش در ذهن دانش آموزان از مفاهیم مرتبط ، شکل گیری ساختار مفهومی ، درونسازی معنادار اطلاعات ، تسلط بر محتوا ، ظرفیت تدریس به خویشتن ، توان حل مساله ، عادت به تفکر ، عزت نفس ، مهارت همکاری ، انتقال مقدار زیادی اطلاعات به طور معنی دار و موثر ، استحکام ساخت شناختی ، افزایش پایداری دانش قبلی و آسان شدن کسب اطلاعات جدید می نماید.

کلیدواژه ها

الگوی مدیریت بر آموزش ، یادگیری ، پیش سازمان دهنده ، الگوهای تدریس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.