بررسی موانع گسترشمهارتهای فنی در روستاهای کشور و ارائه راهکارهای مناسب

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش ملی آموزش در ایران 1404
  • کد COI اختصاصی: INCE01_151
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 713
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرنوش نوبخت

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات ، دانشگاه شیراز

مجتبی حسینعلی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت - کارآفرینی ، دانشگاه تهران

چکیده

باید در نظر داشت حدود 30 درصد از جمعیت کل کشور را جمعیت روستایی تشکیل می دهد و آموزش این جمعیت در بالفعل شدن استعدادهای بالقوه چه از نظر اقتصادی و چه از نظر علمی در افق 1404 بر پایه اقتصاد دانش بنیان امری ضروری است . در این مقاله مشکلات و موانع آموزش در سطح متوسطه بطور خاص آموزش های فنی حرفه ای در نواحی روستایی با جمعیت کمتر از 200 خانوار و عدم تجانس آموزش های کنونی با ظرفیت های منطقه بررسی شده است . با توجه به تعداد کم هنرجویان ، تخصیص هنرستان های فنی به چنین روستاهایی مقرون به صرفه نبوده و باید بر حسب امکانات موجود و در نظر گرفتن هزینه های عملیاتی ، روستاها را طبقه بندی کرده و برای هر یک راهکارهایی نظیر آموزش از راه دور و مکاتبه ای ، استفاده از بسته های آموزشی سمعی بصری ، آموزش الکترونیکی و آموزش سیار و نیمه حضوری را پیشنهاد نمود . از سوی دیگر ، برای جلوگیری از هزینه های بیهوده و برگشت سرمایه بهتر آن است که این آموزش ها در بنگاه هایی زیر نظر مربیان کارآزموده بصورت کسب و کار و هدفمند صورت گیرد بطور مثال در روستاهای مرزی ، آموزش های بازرگانی و اقتصادی ، در روستاهایی با ظرفیت های گردشگری ، آموزش مهارت های هتل داری برای توسعه صنعت گردشگری و توریسم و در کلیه روستاها آموزش های صنایع دستی و کشاورزی ، تعمیر و نگهداری ماشین آلات کشاورزی ، دامداری و مهارت های زندگی ضروری است.

کلیدواژه ها

آموزش فنی حرفه ای، آموزش صمعی بصری، کسب و کار کوچک، اقتصاد دانش بنیان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.