ارزیابی محتوای فنل، فلاونوئیدکل و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره حاصل از برگ و گل سیاه ولیک(Crataegus elbursensis L.)

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 185

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI12_389

تاریخ نمایه سازی: 10 آذر 1400

چکیده مقاله:

به منظور بررسی میزان ترکیبات فنلی و ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدان ی برگ و گل گیاه سیاه ولیک ( Crataegus elbursensis(L.، پژوهشی در دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد. در این آزمایش میزان کلروفیلها، کاروتنوئید، فنل و فلاونوئید کل، میزان فعالیت آنتی اکسیدان ی و درصد بازدارندگی عصاره حاصل از برگ و گل سیاه ولیک مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد بیشترین میزان کلروفیل a، کلروفیل b، کلروفیل کل و کاروتنوئید در برگهای حاصل از این گیاه مشاهده شد. در حالی که بیشترین میزان فنل و فلاونوئید کل در گلهای حاصل از این گیاه مشاهده شد. نتایج بررسی فعالیت آنتی اکسیدان ی نشان داد با افزایش غلظت عصاره تا ۲۰۰ میکروگرم در میلی لیتر، فعالیت آنتی اکسیدان ی کل برگ و گل افزایش یافت. در غلظتهای ۲۵ و ۵۰ میکروگرم در میلی لیتر فعالیت عصاره گل بیشتر از عصاره برگ بود. کمترین میزان EC۵۰ متعلق به آنتی اکسیدان سنتزی BHT بود و عصاره گل و برگ به ترتیب در مراتب بعدی قرار داشتند. بیشترین میزان EC۵۰ و در نتیجه کمترین توانایی در مهار رادیکالهای آزاد به عصاره برگ تعلق داشت. بنابراین با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق، برگها و گلهای این گیاه میتوانند به عنوان منبع فنل و آنتی اکسیدان در صنایع مختلف استفاده شوند.

نویسندگان

لیلا مهدی زاده

دانشجوی دکترای تخصصی، رشته علوم و مهندسی باغبانی، گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

محمد مقدم

دکترای تخصصی رشته علوم و مهندسی باغبانی، گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد