بررسی زمان، نوع پیوند و اکسین در ایجاد ترکیبهای مختلف پیوند آدنیوم و خرزهره

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران
  • کد COI اختصاصی: BAGHBANI12_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 609
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه زارعیان

دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اراک، اراک

مینا تقی زاده

دانشیارگروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی و محیط زیست، دانشگاه اراک، اراک

حسین باقری

دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اراک، اراک

چکیده

آدنیوم یک گیاه زینتی وارداتی و در معرض انقراض است و ضریب پایین تکثیر این گیاه سبب حفاظت ضروری این گیاه شده است. پیوند ارقام مختلف روی پایه های آدنیوم بسیار جذاب میباشد و یکی از روشهایی است که تولیدکنندگان آدنیوم جهت ایجاد گیاهان گلدار منحصر بهفرد از آن استفاده مینمایند. ایجاد ترکیبهای مختلف پایه ها در آدنیوم یکی از جذابیتهای تولید این گیاه بوده و تاکنون پیوند ارقام مختلف آدنیوم از طریق پیوند صورت گرفته است. خرزهره و آدنیوم هر دو متعلق به یک تیره گیاهی میباشند، بنابراین در این پژوهش گیرایی و سازگاری پیوند خرزهره و آدنیوم بر روی یکدیگر و اثر غلظتهای صفر و ۱۰۰ پی پی ام اکسین IBA)و (NAA، نوع پیوند (قاشی و نیمانیم) و زمان انجام پیوند (مهر، اسفند و اردیبهشت) در قالب سه آزمایش مستقل مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج پیوند خرزهره روی پایه آدنیوم با استفاده از پیوند نوع قاشی و تیمار پیوندکها با ۱۰۰ پی پی ام اکسین IBA را میتوان توصیه کرد. همچنین به منظور بهترین نتیجه در پیوند آدنیوم روی پایه خرزهره، اعمال پیوند در ماه اردیبهشت، با پیوند نوع قاشی و تیمار پیوندکها با ۱۰۰ پی پی ام اکسین IBA جهت ایجاد ترکیبهای متنوعی از این دو جنس متفاوت پیشنهاد میشود.

کلیدواژه ها

آپوسیناسه، ایندول استیک اسید، پایه، پیوندک، گیاه زینتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.