کاربرد فرایند فتوفنتون در کاهشCOD فاضلاب ناشی از شست و شوی خاک های آلوده به ترکیبات نفتی (TPH) با استفاده از سورفکتانت
محل انتشار: فصلنامه سلامت و محیط زیست، دوره: 5، شماره: 3
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 196
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJHE-5-3_004
تاریخ نمایه سازی: 9 آذر 1400
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: اساس ساختار تمامی هیدروکربن های نفتی (TPH)، هیدروژن و کربن است. کاربرد گسترده، دفع نامناسب، نشت های تصادفی و نشت این ترکیبات باعث می شود حلال های آلی و هیدروکربن های پلی آروماتیک (PAHs) به مدت طولانی در خاک و آب های زیرزمینی باقی بمانند که منجر به پیامدهای زیست محیطی مهمی می گردد. در این پژوهش خاک آلوده به ترکیبات نفتی توسط سورفکتانت تویین ۸۰ شسته شد و کاربرد فرایند فتوفنتون در تصفیه فاضلاب حاصل مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی: تویین ۸۰ مایعی زرد رنگ با ویسکوزیته بالا و قابل حل در آب است. برای بررسی کارایی فرایند فتوفنتون متغیرهای غلظت آهن، غلظت H۲O۲، pH و مدت زمان تابش مطالعه گردیدند. منبع تابش UV لامپ فشار متوسط بخار جیوه ای (w۴۰۰) بود که به شکل عمودی و مستغرق در محلول داخل راکتور از جنس شیشه به حجم ۲L قرار داده شده بود. یافته ها: نتایج نشان داد که راندمان فرایند فتوفنتون جهت حذف COD فاضلاب تولیدی تابعی از مقدار اولیه آهن، H۲O۲، pH محیط واکنش و مدت زمان تابش نور UV است. در شرایط بهینه, ۳/۶۷% از COD در غلظت آهن mM ۱/۰، پراکسیدهیدروژن M ۴۳/۰ و ۳=pH و زمان تابش لامپ UV به مدت ۲h ساعت حذف شد. pH نقش بسیار مهمی در کارایی این فرایند دارد به طوری که با کاهش pH, میزان حذف بالا می رود. نتیجه گیری: مطابق نتایج حاصل از این مطالعه, فرایند فتوفنتون در شرایط اسیدی (۳=pH) یک روش موثر در حذف COD حاصل از فاضلاب مذکور است.
کلیدواژه ها:
Total Petroleum Hydrocarbon (TPH) ، Tween ۸۰ ، Advanced oxidation ، UV/Fe۲+/H۲O۲ process ، کل هیدروکربن های نفتی (TPH) ، تویین ۸۰ ، اکسیداسیون پیشرفته ، فرایند UV/Fe۲+/H۲O۲
نویسندگان
محمدرضا مهراسبی
دکترای بهداشت محیط، دانشیار دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی زنجان
سرور صفا
کارشناس ارشد بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی زنجان
امیرحسین محوی
دکترای بهداشت محیط، استادیار دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
علی اسدی
دکترای بهداشت محیط، استادیار دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی زنجان
حامد محمدی
کارشناس ارشد بهداشت محیط، مربی دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی زنجان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :