کارایی راکتورهای بیوفیلمی بستر متحرک MBBRs حاوی کالدنس نوع 1 درحذف ترکیبات آلی و ازته تحت شرایط محدود اکسیژن محلول از فاضلاب
محل انتشار: چهاردهمین همایش ملی بهداشت محیط
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,507
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCEH14_013
تاریخ نمایه سازی: 12 بهمن 1390
چکیده مقاله:
یکی از سیستمهای بیولوژیکی ترکیبی نوین که در تصفیه فاضلاب حاوی مواد آلی و ازت بکاربرده می شود سیستم راکتورهای بیولوژیکی با بستر متحرک MBBRs است دراین تحقیق این فرایند درراکتورهای بیوفیلمی با بستر متحرک حاوی آکنه های KMT K1 در مقیاس آزمایشگاهی مورد بررسی قرارگرفت. دراین سیستم از دو راکتور بصورت انوکسیک R1 و هوازی R2 بترتیب دارای حجم 3/5 و 10 لیتر که دردمای 28/5درجه سانتی گراد PH=7-8 , , DO=1/5-1 mg/l و نسبت برگشت داخلی 3Q بصورت پیوسته استفاده شد کلیه آزمایشات براساس کتاب ستاندارد متد انجام شد نسبت پرشدگی راکتورهای R1,R2 با آکنه های K1 به ترتیب 40 و 50 درصد حجمی بود آنالیز آماری داده ها با نرم افزار excel,spss انجام شد. متوسط غلظت اکسیژن محلول در راکتور هوازی در دوره بهره برداری در دامنه 1-1/5mg/l بود متوسط راندمان حذف کربن آلی SCOD دربارگذاریهای مختلف 2000-300mg/l بیش از 95% بود و بیشترین میزان آن درراکتور انوکسیک حذف شد راندمان حذف نیتروژن در بارگذاریهای مختلف 250-25mg/N/l دردامنه 99/4-80 درصد متغیر بود و بیشترین راندمان حذف در بارگذاری 0/181-0/127mg/m2.day براساس سطح بیوفیلم در راکتور انوکسیک درحضور کربن آلی حدود 92% بدست آمد. نتایج نشان داد که علت با افزایش میزان بارگذاری ترکیبات ازته نیتریفیکاسیون افزایش یافته اما سرعت افزایش ان دربارگذاری های بالا کاهش یافته است علت آن به احتمال زیاد تجمع یون نیتریت در راکتور هوازی می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی ظفرزاده
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گلستان
بیژن بینا
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
مهناز نیک آیین
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
حسین موحدیان عطار
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :