دین شناسی در جمهوری اسلامی
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: همایش ملی مطالعات برنامه درسی در هزاره سوم
- کد COI اختصاصی: CCSA01_223
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 449
نویسندگان
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، دانشگاه فرهنگیان و پیام نور کرمان.
دانشجوی دکتری تخصصی فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان.
چکیده
هدف از انجام این پژوهش دین شناسی در جمهوری اسلامی می باشد. ابزار گردآوری داده ها اسنادکاوی است که در این پژوهش با استفاده از فیش برداری، بانک های اطلاعاتی،شبکه های کامپیوتری به جمع آوری پیشینه های پژوهش انجام شده در این زمینه و مبانی نظری مرتبط با موضوع تحقیق پرداخته مورد پالایش و تحلیل قرار گرفت.بر اساس یافته های بدست آمده در نظام جمهوری اسلامی حاکمیت مطلق از آن خداوند است که در زوایای زندگی سیاسی - اجتماعی جامعه اسلامی نفوذ و سلطه دارد و هیچ قانون و تصمیمی نمیتواند مغایر فرامین و احکام الهی اسلام صادر و جاری گردد. بنابراین مشروعیت نظام تنها به حاکمیت الهی و یا به عبارتی به اسلامیت آن مربوط است و لاغیر. همچنین جمهوری اسلامی تعامل شایسته با ادبان الهی در داخل کشور ایجاد کرده و در اندیشه های معمار کبیر انقلاب حضرت امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب توجه به پیروان ادیان توحیدی و احترام به آنها دیده میشود، دیدارهای متعدد مقام معظم رهبری از خانواده های شهدا، جانبازان و آزادگان اقلیتهای دینی گویای این مطلب است. به رسمیت شناختن حقوق اقلیتهای دینی در قانون اساسی و رعایت حقوق اقلیتهای دینی بر پایه همزیستی مسالمت آمیز به عنوان شهروند ایرانی از افتخارات انقلاب اسلامی است. در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران حقوق شهروندی اقلیتهای دینی همچون تساوی در برابر قانون، محفوظ بودن جان، مال، شغل، مسکن ، آزادی عقیده، انتخاب شغل، برخورداری از روند عادلانه دادرسی، داشتن تابعیت، مشارکت در اداره امور کشور، حتی تساوی دیه مسلمان و غیر مسلمان و ... محترم شمرده شده است. در این مقاله همچنین نقش دین در فرایند انقلاب اسلامی، تاثیر انقلاب اسلامی بر جایگاه دین در عرصه جهانی و جایگاه ادیان توحیدی در دکترین انقلاب اسلامی نیز تشریح و تبیین شده است.کلیدواژه ها
دین شناسی، جمهوری اسلامی، اقلیتهای دینی.مقالات مرتبط جدید
- تبیین نوجوانی ومبانی روان شناسی هویت
- بررسی شروط ضمن عقد از دیدگاه خانواده درمانی
- پیش بینی هویت دینی فرزندان بر اساس سلامتخانواده و عمل به باورهای دینی والدین
- پیش بینی بی ثباتی ازدواج بر اساس الگوهای ارتباطی،رفتارهای کنترل گرایانه و چشم انداز زمان
- اثربخشی آموزش حل مسئله بر نشاط ذهنی وبهزیستی روان شناختی فرزندان طلاق
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.