ارزیابی و مقایسه تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی حوزه کتابخانه های دیجیتال در دو نمایه استنادی وب آو ساینس و اسکوپوس

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی توسعه علوم فناوریهای نوین در مدیریت، حسابداری و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: IVCONF04_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 174
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید غفاری

دانشیار و عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور

مریم کهن آزموده

کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه پیام نور

چکیده

هدف: پژوهش حاضر با هدف ارزیابی و مقایسه تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی حوزه کتابخانه های دیجیتال در دو نمایه استنادیوب آو ساینس و اسکوپوس صورت گرفته است.روش شناسی: این مطالعه از نظر هدف، کاربردی و از نظر گردآوری داده ها از نوع پژوهش های پیمایشی ست که با رویکردعلم سنجی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه تولیدات ایرانیان حوزه مذکور طی سالهای ۲۰۰۰ تا سال ۲۰۱۹ در دوپایگاه وب آو ساینس و اسکوپوس می باشد.یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد در پایگاه های اطلاعاتی اسکوپوس و وب آو ساینس به ترتیب دانشگاه تهران و دانشگاه آزاداسلامی برترین تولید کنندگان علم حوزه کتابخانه های دیجیتال می باشند. بررسی نشریات در پایگاه اسکوپوس نشان داد "IranianJournal Of Information Processing Management" در پایگاه اسکوپوس و همچنین ""Electronic Library" درپایگاه وب آو ساینس، بیشترین تولیدات ایرانیان را در حوزه کتابخانه دیجیتال به چاپ رسانده اند. از میان زمینه های موضوعی، حوزهعلوم کامپیوتر در پایگاه اسکوپوس و زمینه موضوعی علم اطلاعات-علم کتابخانه در پایگاه وب آو ساینس بیشترین ارتباط را با حوزهکتابخانه های دیجیتال دارند. کانادا، مالزی و آمریکا بیشترین تالیف مشترک را با ایرانیان در پایگاه اسکوپوس دارا هستند. و همچنینمالزی و آمریکا کشورهای پرتالیف با ایرانیان در پایگاه وب آو ساینس شناخته شدند.نتیجه گیری: با توجه به جایگاه و اهمیت انواع کتابخانه ها در دسترسی به اطلاعات پژوهشگران کشورمان باید در این حوزه مطالعاتخود را گسترش دهند تا بتوانند از نتایج آن در رفع مشکلات گریبانگیر حوزه کتابخانه های دیجیتال بهره مند شوند.

کلیدواژه ها

ارزیابی، پژوهشگران ایرانی، کتابخانه های دیجیتال، اسکوپوس، وب آو ساینس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.