ایسه ژنوتیپ های مختلف آفتابگردان به لحاظ صفات فیزیولوژیکی، عملکرد و اجزاء عملکرد

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: سومین سمینار بین المللی دانه های روغنی و روغنهای خوراکی
  • کد COI اختصاصی: NOILP03_328
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 956
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا اباذریان

عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد

پویا آروین

دانشجوی دکتری زراعت – فیزیولوژی گیاهان زراعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و

عباد عباس نژادهاشمی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد

سعید نوری

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد

چکیده

بروز خصوصیات فیزیولوژیک گیاهان بسته به شرایط اقلیمی و ژنوتیپ گیاهی بسیار متفاوت است. به منظور بررسی شاخص های رشد، عملکرد و اجزاء عملکرد ژنوتیپ های مختلف آفتابگردان در سال 1387 آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد بجنورد واقع در منطقه گرمخان اجرا گردید. در این آزمایش چهار ژنوتیپ آفتابگردان شامل CMS19 ، Master ،Rcord وPragress در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار مورد مقایسه قرار گرفتند. بین ژنوتیپ های مورد بررس ی از نظر شاخص های فیزیولوژیکی رشد گیاهی نظیر CGR ,LAI اختلاف معنی داری درسطح 5 درصد مشاهده گردید . از نظر دارا بودن شاخص های رشد مطلوب ،رقم Pragress دارای بالاترین TDM و CGR ,LAI ماده خشک کل ) بود . ژنوتیپ های مورد بررسی از نظر صفات ارتفاع، قطرطبق، تعداد دانه در طبق، وزن هزار دانه و عملکرد دانه نیز در سطح آماری 5 درصددارای اختلاف معنی داری بودند. رقمPragress دارای حداکثر ارتفاع، قطرطبق، تعداد دانه در طبق، وزن هزار دانه و عملکرددانه بود. ژنوتیپCMS19نیز دارای حداقل ارتفاع، قطرطبق، تعداد دانه در طبق، وزن هزار دانه و عملکرد دانه بود. با توجه به نتایج کسب شده رقمPragress برای کشت در منطقه بجنورد توصیه می گردد.

کلیدواژه ها

آفتابگردان ، شاخص های فیزیولوژیکی، رقم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.