تاثیر دزهای مختلف اشعه گاما بر برخی از خصوصیات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی سویا (Glycine max L.Merr)
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 680
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NOILP03_305
تاریخ نمایه سازی: 3 بهمن 1390
چکیده مقاله:
سویا (Glycine max L.merr جزء گیاهان روغنی و از خانواده دو لپهایها محسوب میگردد. دانه های این گیاه به جهت داشتن روغن فراوان جزء گیاهان استراتژیک محسوب میگردند. . پرتو گاما از پرتوهای یونیزه کننده الکترو مغناطیسی است که بنا بر تئوری هدف مستقیما بر ماده ژنتیکی اصابت کرده و سبب موتاسیون ژنی یا تغییرات کروموزومی می شود. بذرهای بالغ وسالم سویا در کیسه هایی قرار داده شدند و در سازمان انرژی اتمی ایران با 3 دز تابشی 300 و 100،200 گری پرتودهی شدند.بذور شاهد و اشعه دیده در ایستگاه تحقیقاتی بایع کلا مورد کشت قرار گرفتند.در مرحله رویشی میزان وزن تر ،وزن خشک و سطح برگ و همچنین میزان قندهای محلول و نامحلول،کلروفیل وپروتئین اندازه گیری شد. نتایج حاصل از بررسیها نشان می دهد که خصوصیات ذکر شده در سطح P< 0.05 بین گیاهان شاهد و تحت تیمار اختلاف معنی داری وجود داشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمدرضا جعفری تلوباغی
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر
عباسعلی دهپورجویباری
عضو هئیت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر
ولی اله رامئه
مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران
سپیده میرزانژاد
کارشناسان ازمایشگاه علوم سلولی و مولکولی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ق
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :