بررسی رابطه بین سواد سلامت و رفتارهای پیشگیرانه سربازان

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 154

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MCS-8-2_003

تاریخ نمایه سازی: 24 آبان 1400

چکیده مقاله:

مقدمه: میزان پایبندی به رفتارهای پیشگیرانه افراد جامعه بر سلامت مردم آن جامعه موثراست. انجام این رفتارها و تعیین عوامل پیش بینی کننده ی آن ها در سربازان به خاطر موقعیت و شرایطی که در آن قرار می گیرند از اهمیت بسزایی برخوردار است. هدف: مطالعه ی حاضر با هدف تعیین رابطه بین سواد سلامت و رفتارهای پیشگیرانه سربازان انجام شده است. مواد و روش ها: مطالعه ی حاضر یک مطالعه ی توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی بود که جامعه ی پژوهشی آن را سربازان در دوره خدمت ضرورت پادگان های نیروهای مسلح شمال غرب کشور در نیمه ی اول سال ۱۳۹۹ تشکیل دادند. ۳۰۰ نفر از سربازان واجد شرایط به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک سربازان، سواد سلامت جمعیت بزرگسال ایرانی و رفتارهای پیشگیرانه محقق ساخته استفاده شد. داده ها با نرم افزار آماری SPSS نسخه ی ۲۳ و با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: ۸۴/۳ درصد واحدهای مورد پژوهش مجرد، ۳۸/۸ درصد تحصیلات زیر دیپلم، ۸۰ درصد غیربومی با میانگین سنی ۳/۲۴±۲۲/۱۶ سال بودند. میزان سواد سلامت سربازان (۱۲/۹۳±۶۲/۰۸) در حد نه چندان کافی و میزان رفتارهای پیشگیرانه (۵/۶۶±۱۲/۶۹) در حد پایین بود. بر اساس نتایج ارتباط سواد سلامت و رفتارهای پیشگیرانه (۰/۰۰۶=P, ۰/۱۶۳= r) و ارتباط بین وضعیت تاهل (۰/۰۴۶=P) و سابقه بستری (۰/۰۴۹=P) با سواد سلامت معنی دار بود و سواد سلامت سربازان متاهلی که سابقه بستری داشتند بالاتر بود. بحث و نتیجه گیری: با توجه به اهمیت سواد سلامت در پیش بینی رفتارهای بهداشتی و ارتباط مستقیم و معنی دار آن با رفتارهای پیشگیرانه، پیشنهاد می شود سواد سلامت در شروع دوران سربازی برای تمام سربازان سنجیده و در موارد پایین برای ارتقای آن برنامه های آموزشی در نظر گرفته شود

نویسندگان

جواد عظیم زاده

MSc in Military Nursing, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

مریم نظام زاده

MSc in Nursing, Instructor, Critical Care Nursing Department, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

فاطمه کلروزی

Ph.D. in Nursing, Instructor, Pediatric Nursing Department, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

سید امیرحسین پیشگویی

Ph.D. in Nursing, Associate Professor, Critical Care Nursing Department, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Rahimi A, Ahmadian Majin N. Investigating health literacy level and ...
  • Khodabakhshi-Kolaee A. The comparison of health literacy and lifestyle among ...
  • Shum J, Poureslami I, Wiebe D, Doyle-Waters MM, Nimmon L, ...
  • Naghibi A, Chaleshgar M, Kazemi A, Hosseini M. Evaluation of ...
  • Reisi M, Javadzade SH, Heydarabadi AB, Mostafavi F, Tavassoli E, ...
  • Chen X, Hay JL, Waters EA, Kiviniemi MT, Biddle C, ...
  • World Health Organization. Health literacy [Internet]. ۲۰۲۰ ...
  • Delavar F, Pashaeypoor S, Negarandeh R. Health literacy index: A ...
  • Izadirad H, Zareban I. The relationship of health literacy with ...
  • Fernandez DM, Larson JL, Zikmund-Fisher BJ. Associations between health literacy ...
  • Panahi R, Ramezankhani A, Tavousi M. Health literacy and preventive ...
  • Relationship between health literacy and general health among patients with leukemia before bone marrow transplant [مقاله ژورنالی]
  • نمایش کامل مراجع