ارزیابی نانوالیاف پلی لاکتیک اسید حاوی نانوذرات نقره و اسانس آویشن دنایی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: کنگره بین المللی علوم غذا و سلامت عمومی
  • کد COI اختصاصی: FSPH01_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 275
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مونا بامیان

گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده پیرادامپزشکی، دانشگاه بوعلی سینا

سعید عزیزیان

گروه شیمی فیزیک، دانشکده شیمی، دانشگاه بوعلی سینا

محمدرضا پژوهی الموتی

گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده پیرادامپزشکی، دانشگاه بوعلی سینا

چکیده

با توجه به اینکه بسته بندی هایی که در حال حاضر مورد استفاده قرار می گیرد از پلیمر های سنتزی و زیست تخریب ناپذیر هستند و باعث خسارات فراوان بر محیط زیست می شود ، محققان به دنبال جایگزین کردن فیلم ها و پو شش هایی برپایه پلیمر های طبیعی و زیست تخریب پذیر با بسته بندی های فعلی هستند.در این مطالعه نانوالیاف مبتنی بر پلی لاکتیک اسید حاوی نانوذرات نقره و اسانس آویشن دنایی به عنوان یک پلیمر زیست سازگار برای بسته بندی موادغذایی به روش الکتروریسندگی سنتز شد. تصاویر میکروسکوپی از نانوالیاف و طیف سنجی پراکندگی انرژی حضور نانوذرات نقره را در نانوالیاف تایید کرد. علاوه براین قطر الیاف با افزودن این مواد به پلیمر به دلیل افزایش ویسکوزیته محلول پلیمری افزایش یافت. نتایج حاصل از FTIR نشان داد که اسانس آویشن دنایی در نانوالیاف پلی لاکتیک اسید محصور شده است. خصوصیات کشسانی با حضور نانوذرات نقره و اسانس آویشن دنایی بهبود یافت. میزان آبدوستی نانوالیاف ترکیبی در مقایسه با گروه کنترل افزایش پیدا کرد . تجزیه و تحلیل نتایج TGA نشان داد که افزودن این ترکیبات دمای شروع تخریب را کاهش می دهد. نانوالیاف پلی لاکتیک اسدید که به طور همزمان حاوی نانوذرات نقره و اسانس آویشن دنایی بودند بالاترین فعالیت ضدباکتریایی را در برابر دو باکتریاستافیلوکوکوس ارئوس و اشرشیا کلای نشان داد. برطبق این نتایج نانوالیاف الکتروریسی شده پلی لاکتیک اسید حاوی نانوذرات نقره و اسانس آویشن دنایی پتانسیل خوبی برای استفاده در سیستم های بسته بندی موادغذایی به عنوان یک بسته بندی زیست سدازگار با عملکرد ضدمیکروبی دارد.

کلیدواژه ها

الکتروریسندگی، پلی لاکتیک اسید، نانوذرات نقره، اسانس، آویشن دنایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.