بررسی میزان آلودگی موش های راتوس شهرستان گرگان به سالمونلا در سال های ۱۳۹۴-۱۳۹۳

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: کنگره بین المللی علوم غذا و سلامت عمومی
  • کد COI اختصاصی: FSPH01_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 225
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه زهرا غریب

استادیار بیماری های داخلی دام های کوچک ، گروه علوم درمانگاهی ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد بابل ، بابل ، ایران

موسی الرضا قجری

دانش آموخته دکترای دامپزشکی ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد بابل ، بابل ، ایران

علیرضا بخشی

دانشجوی دکترای دامپزشکی ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد بابل ، بابل ، ایران

چکیده

زمینه مطالعه و هدف : سالمونلاها از مهمترین باکتری های گرم منفی خانواده انتروباکتریا سه هستند که در طبیعت انتشار و سیعی دارند و اکثرا برای انسان و سایر حیوانات بیماری زا می باشد. سالمونلاها عامل تب روده ای ، گاستروانتریت ، باکتریمی ، سپتی سمی در انسان می باشند که اغلب از طریق تماس مستقیم و یا مصرف غذا و آب آلوده به مدفوع انسان یا حیوان و همچنین توسط ناقلین بدون علامت مانند موش منتقل می شوند. موش ها از جمله جوندگانی هسددتند که در اطراف مرغداری ها به دلیل دسترسی راحت به غذا ، آب و پناهگاه زندگی می کنند و به عنوان حامل سالمونلا بدون علائم بالینی در انتقال آلودگی به گله های طیور نقش دارند. هدف از این مطالعه بررسی میزان آلودگی به سالمونلا در موش های شهرستان گرگان است. روش کار : در این تحقیق از ۱۰۰ موش راتوس اطراف مرغداری های ۴ منطقه (شمال ، جنوب ، شرق و غرب ) شهرستان گرگان نمونه مدفوع گرفته شد که ابتدا در محیط SF broth کشت داده شدند، بعد از گرمخانه گذاری در محیط های انتخابی SS و MAC کشت داده شدند . سپس نمونه های مشکوک به سالمونلا روی محیط اوره و TSI برده شدند. نتایج: نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که هیچ یک از نمونه ها از نرر سالمونلا مثبت نبودند. بحث: علت عمده این نتیجه را می توان در تفاوت منطقه جغرافیایی ، آلودگی کم موش های اطراف مرغداری ها به این باکتری در آن زمان ، مقاومت موش ها به سالمونلا به دلیل وجود باقی مانده های آنتی بیوتیکی در غذا و فاضلاب های شهری و نیز تعداد کم نمونه دانست. پیشنهاد می شود که برای د ستیابی به نتایج مثبت مشابه تحقیقات دیگر ، تعداد نمونه های بیشتری برای آزمایش در نظر گرفته شود و نیز از روش های دقیق تر برای شناسایی کریرهای این باکتری استفاده گردد.

کلیدواژه ها

آلودگی ، سالمونلا ، موش ، گرگان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.