کاربردهای نانوفناوری در علوم دامی و آبزی پروری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: کنگره بین المللی علوم غذا و سلامت عمومی
  • کد COI اختصاصی: FSPH01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 198
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید پورمقیم

دامپزشک، متخصص فارماکولوژی

چکیده

از آنجا که مواد در مقیاس نانو خواص جدیدی از خود نشان می دهند که با خواص سنتی و کلاسیک آنها متفاوت است، نانوتکنولوژی می تواند نویدبخش راه حل های نوین برای معضلات قدیمی باشد. نانوفناوری بعنوان یک تکنولوژی سریعا توسعه یابنده، پتانسیل فوق العاده ای برای متحول کردن علوم دامی، آبزی پروری و محدوده های وابسدته شدان دارد. نانوفناوری توانایی فراهم آوردن ابزار جدید برای این محدوده ها را دارا می باشدد.این ابزارهای نوین توانایی حل معضلات زیادی را مرتبط با سلامت دام و آبزی، تولید، تولید مثل، تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری ها دارا می باشند. منطقی خواهد بود اگر بپذیریم، پژوهش های نانوتکنولوژی طی سال های آتی علوم و تکنولوژی را متحول خواهد کرد و باعث ارتقای تولیدات دامپروری و پرورش آبزیان خواهد شد. در طول دهه گذشته کاربردهای طیف وسیعی از نانوذرات در پزشکی انسانی مطالعه و استفاده شده است، بااین وجود استفاده از آنها در پرورش احشام و آبزیان به نسبت در آغاز راه است. در مقاله حاضر انواع مختلفی از سیستم های نانویی نریر نانوفلزات، نانوپلیمرها، ترکیبات طبیعی و مواد نانو ساختار شده معرفی خواهند شد. مروری بر و ضعیت موجود و چشم اندازهای آینده مصارف نانوفناورانه در موضوعات مرتبط با علوم دامی و آبزی پروری ارائه می گردد. این موضوعات برای مثال شامل انتقال مواد مغذی به بدن، عوامل میکروب کش،ابزارهای مورد استفاده در دامپزشکی و تولید مثل دام، اصلاح آب و صیادی می شود. بعلاوه تاثیرات این نانوذرات بر روی کیفیت گوشت، شیر، تخم مرغ و اغذیه دریایی مورد توجه قرار خواهد گرفت.

کلیدواژه ها

نانوذرات، محصولات دامی، آبزی پروری و شیلات، دامپزشکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.