تاثیر جایگزینی غذای تجاری با کرم خاکی بر شاخص های رشد، بقاء، تعداد لاروهای حاصل و مقاومت لاروها در برابر استرس شوری در ماهی دم شمشیری (Xiphophorus helleri)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 349

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ISFJ-25-3_020

تاریخ نمایه سازی: 23 آبان 1400

چکیده مقاله:

در مطالعه حاضر تاثیر جایگزینی کرم­خاکی Eisenia foetida با غذای تجاری بر رشد، بقاء، تعداد لاروهای حاصل و مقاومت لاروها در برابر استرس­های محیطی ماهی دم شمشیری (Xiphophorus helleri) مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به صورت طرح کاملا تصادفی در ۴ تیمار شامل، تیمار ۱ (۱۰۰% غذای تجاری)، تیمار ۲ (۲۵%کرم­خاکی+۷۵%غذای تجاری)، تیمار ۳ (۵۰%کرم­خاکی+۵۰%غذای تجاری) و تیمار ۴ (۷۵%کرم­خاکی+۲۵% غذای تجاری) با سه تکرار طراحی شد. ماهیان دم­شمشیری به میزان ۳ درصد وزن بدن تغذیه شدند. بعد از یک دوره آزمایش ۶۰ روزه، شاخص­های رشد و بقاء ماهی دم شمشیری تغذیه شده با جیره­های مختلف غذایی تحت تاثیر نوع جیره قرار نگرفت(۰۵/۰p). درصد افزایش وزن،  نرخ رشد ویژه و بقاء بطور معنی­داری در جنس ماده بیشتر از جنس نر بود. بیشترین تعداد لارو حاصل در تیمار ۲ (۲۵%کرم­خاکی) مشاهده شد که نسبت به تیمار شاهد اختلاف معنی­داری داشت (۰۵/۰>p). در تیمار ۴ (۷۵%کرم­خاکی) لاروها در برابر استرس محیطی بطور معنی داری مقاومت کمتری نسبت به سایر تیمارها نشان دادند (۰۵/۰>p). با توجه به تحقیق حاضر تعداد لاروهای حاصله در ماهیان دم شمشیری تغدیه شده با جایگزینی ۲۵% افزایش معنی دار و چشمگیری نسبت به تیمار شاهد داشت. از اینرو استفاده از سطوح پایین جایگزینی ۲۵ درصد پودر کرم خاکی به جای غذای تجاری در پرورش ماهیان دم شمشیری می­تواند برای تغذیه این ماهیان مناسب باشد. 

نویسندگان

نصراله احمدی فرد

دانشگاه ارومیه

محسن ستوده

دانشگاه ارومیه- دانشکده منابع طبیعی - گروه شیلات

احمد ایمانی

دانشگاه ارومیه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • حسینی، ع.، جلالی، م، ح.، ۱۳۸۸. کاربرد غذای زنده در ...
  • عمادی، ح.، ۱۳۶۰. آکواریوم ماهی های آب شیرین، موسسه فنی ...
  • عمادی، ح.، ۱۳۸۸. تکثیر و پرورش ماهیان آکواریومی آب شیرین، ...
  • منتجمی، س.، ذولفقاری شارک، ا.، منتجمی، س.، طاهری، ا.، ۱۳۹۰. ...
  • نمایش کامل مراجع