تاثیر آنزیم فیتاز و سبوس گندم موجود در جیره غذایی بر برخی شاخص های رشد و عملکرد جذب فسفر در بچه ماهیان کپور معمولی (Cyprinus carpio)
محل انتشار: مجله علمی شیلات ایران، دوره: 27، شماره: 3
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 218
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ISFJ-27-3_008
تاریخ نمایه سازی: 22 آبان 1400
چکیده مقاله:
در این تحقیق تاثیر جیره غذایی حاوی مقادیر مختلف آنزیم فیتاز و سبوس گندم بر برخی شاخص رشد و عملکرد جذب فسفر در بچه ماهیان کپور معمولی در مدت ۶۰ روز بررسی شد. تعداد ۱۸۰ عدد بچه ماهی کپور معمولی (وزن ۱±۲۰ گرم) در ۶ گروه آزمایشی شامل گروه شاهد بدون هرگونه افزودنی (جیره پایه)، تیمار ۱ (جیره پایه+ IU/Kg۲۰۰۰ آنزیم فیتاز)، تیمار ۲ (جیره پایه+ IU/Kg۴۰۰۰ آنزیم فیتاز)، تیمار ۳ (جیره پایه+ g/kg ۲۰ سبوس گندم)، تیمار ۴ (جیره پایه+ g/kg ۴۰ سبوس گندم) و تیمار ۵ (جیره پایه+ IU/Kg۲۰۰۰ آنزیم فیتاز+ ۲۰ گرم بر کیلوگرم سبوس گندم) بصورت تصادفی تقسیم شدند. بیشترین درصد افزایش وزن بدن (۷۶/۴±۰۲/۱۵۰ گرم)، بیشترین ضریب رشد ویژه (۱۹/۰±۶۵/۰ درصد) و بیشترین ضریب چاقی (۲۶/۰±۲۰/۳ درصد) در تیمار ۵ مشاهده شد (۰۵/۰p<). درحالی که پایینترین ضریب تبدیل غذایی (۷۰/۰±۵۳/۲) در تیمار ۵ مشاهده شد (۰۵/۰p<). همچنین، بیشترین مقدار فسفر استخوان در تیمار ۵ (ppm ۰۰۳/۰±۵۴/۲) ثبت شد (۰۵/۰p<). نتایج نشان داد که استفاده از ۲۰۰۰ واحد بین المللی بر کیلوگرم آنزیم فیتاز و ۲۰ گرم بر کیلوگرم سبوس گندم در جیره غذایی باعث بهبود عملکرد شاخص های رشد و جذب فسفر در استخوان بچه ماهیان کپور معمولی می شود.
کلیدواژه ها:
Phytase ، Wheat bran ، Common carp ، Growth ، Phosphorus ، آنزیم فیتاز ، سبوس گندم ، کپور معمولی ، رشد ، فسفر
نویسندگان
نگار محمدی
Department of Fisheries Science, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
سید پژمان حسینی شکرابی
Department of Fisheries Science, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
مهدی شمسایی مهرجان
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :