اثر مجزا و ترکیبی عصاره های کاسنی (Cichorium intybus) و علف چای (Hypericum perforatum) بر شاخص های ایمنی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
محل انتشار: مجله علمی شیلات ایران، دوره: 28، شماره: 1
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 281
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ISFJ-28-1_016
تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1400
چکیده مقاله:
این تحقیق با هدف بررسی تاثیر عصاره های کاسنی (Cichorium intybus) و علفچای (Hypericum perforatum) بر شاخص های ایمنی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان انجام گرفت. برای این منظور ۷۲۰ قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان به وزن متوسط ۵±۱۰۰ گرم به طور تصادفی میان چهار گروه آزمایشی شامل جیره شاهد و جیرههای حاوی ۳% عصاره کاسنی، ۳% عصاره علف چای و ترکیب %۵/۱ عصاره کاسنی و %۵/۱ عصاره علفچای تقسیم شدند. آزمایش به مدت ۱۲ هفته بطول انجامید. شاخصهای ایمنی سرم شامل فعالیت آنزیم لیزوزیم، جایگزین کمپلمان و سطح ایمونوگلوبولین کل به همراه فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی مانند کاتالاز (CAT)، سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) کبد سنجیده شد. بر اساس نتایج بدست آمده، افزودن ۳% عصاره کاسنی به جیره غذایی موجب افزایش معنیدار میزان ایمونوگلوبین کل و فعالیت آنزیم لیزوزیم نسبت به گروه شاهد شده است (۰۵/۰>p). بالاترین میزان فعالیت جایگزین کمپلمان در تیمار حاوی ترکیب %۵/۱ عصاره کاسنی و %۵/۱ عصاره علفچای مشاهده شد. افزودن مجزا و ترکیبی عصارههای هر دو گیاه کاسنی و علف چای به جیره غذایی نیز منجر به افزایش فعالیت آنزیمهای SOD و GPX نسبت به جیره شاهد گردید (۰۵/۰>p). بیشترین و کمترین فعالیت آنزیم کاتالاز نیز بترتیب در گروه شاهد و تیمار %۳ علف چای مشاهده شد (۰۵/۰>p). در نتیجه، افزودن %۳ عصاره گیاه کاسنی به جیره غذایی باعث بهبود شاخصهای ایمنی و %۳ علف چای منجر بر افزایش سطح فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان شد.
کلیدواژه ها:
Chicory ، H. perforatum ، Immunity ، Antioxidant enzymes ، Rainbow trout ، کاسنی ، علف چای ، ایمنی ، آنزیم های آنتی اکسیدانی ، قزل آلای رنگین کمان
نویسندگان
لیلا فرض اللهی
Urmia University
کوروش سروی مغانلو
Department of Fisheries, Faculty of Natural Resources, Urmia University, Urmia, Iran
احمد ایمانی
Urmia University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :