جنبه های زیستی و رشد کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia) در دهه اخیر در سواحل ایران
محل انتشار: مجله علمی شیلات ایران، دوره: 28، شماره: 6
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 217
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ISFJ-28-6_010
تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1400
چکیده مقاله:
در این تحقیق برخی تغییرات در ساختار زیستی و رشد کیلکای معمولی در آبهای ایرانی دریای خزر در بازه زمانی (۹۶- ۱۳۸۷) مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه برداری از بنادر امیرآباد و بابلسر (در مازندران) و بندر انزلی (در گیلان) به طور تصادفی از حدود ۱۰ شناور و به صورت هفتگی انجام شد. نمونه ها بر اساس کلاس طولی ۵ میلیمتر دسته بندی شدند. دامنه طول چنگالی در محدوده ۵/۱۴۲-۵/۵۲ میلیمتر با میانگین (±انحراف معیار ) ۵/۱۰±۹/۱۰۱ میلی متر بوده است (۴۹۷۵۹ = n) و ماهیان با طول چنگالی ۵/۱۱۲-۵/۹۲ میلی متر با فراوانی ۸۱ درصد جمعیت غالب را تشکیل دادند. میانگین طولی در بازه زمانی تحقیق نوسانات اندکی داشت و دارای مقادیر ۱۰۵-۱۰۰ میلی متر بود. در این بازه زمانی همواره ماهیان +۳ و +۴ ساله با فراوانی۸۰-۷۰ درصد در صید غالب بودند. پایداری میانگین طولی و وزنی دال بر ثبات نسبی در سرعت رشد نسل هاست و ثبات شاخص میانگین سنی کیلکای معمولی، ثبات میزان نسل هایی که وارد جمعیت می شوند را تایید می نماید. بررسی ها نشان داد که در سال۱۳۸۷ فراوانی ماهیان جوان ۱-۲ ساله، ۲/۱۵ در صد از صید کل بوده اما بتدریج در سالهای بعد فراوانی این دسته از ماهیان در ترکیب صید کاهش یافته است بطوریکه در سال ۱۳۹۶ تنها ۱۰ درصد از ترکیب صید را بخود اختصاص داده است. کاهش فشار بر ذخایر ماهیان جوان فرصتی برای احیا، و بازسازی ذخایر این گونه می باشد.
کلیدواژه ها:
: Biological Structure ، Growth ، Common Kilka ، Caspian Sea ، Iran ، طول ، رشد ، کیلکای معمولی ، دریای خزر ، سواحل ایران
نویسندگان
علی اصغر جانباز
khazarabad
حسن فضلی
khazarabad
محمد علی افرایی
khazarabad
غلامرضا رازقیان
khazarabad
فرامرز باقرزاده افروزی
khazarabad
کامبیز خدمتی
anzali
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :