دیدگاه های مرتبط با درونگرایی و برونگرایی و تفاوت افراد هریک از تیپهای شخصیتی در این دیدگاه ها

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICPE08_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 222
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا زیادپور

دانشجومعلم رشته علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان تبریز

فاطمه جعفری کلیبر

دکتری زبان و ادبیات فارسی مدرس دانشگاه فرهنگیان تبریز

چکیده

یونگ معتقد است ، نگرش افراد برونگرا اجتماعی بوده و درونگرایان اولویت را به سکوت میدهند. کارکرد تفکر در برونگراها باعث پایبندی به قوانین و در درونگرا باعث گوشهنشینی میشود. برونگرای احساس مردمی است در عوض این کارکرد در درونگرا منجر به تجربه احساس عمیق و تودار بودن میشود. برونگرای حسی واقعبین و درونگرای حسی آرام است. افراد مدگرا برونگرای شهودی را تشکیل میدهند و درونگرهای شهودی خیال پردازاند. آزمون آیزنک متشکل از درون گرایی/ برون گرایی ، روان آزردگی / ثبات هیجانی و روان پریش خویی / کنترل است. ویژگی های خود محوری و جرات ورزی مربوط به بعد روان پریش خویی اجتماعی ، ماجراجویی مربوط به بعد برون گرایی و اضطراب و دمدمی مزاج بودن مربوط به بعد روان آزردگی است. مایرز و بریگز با نوعی ارزیابی چهار معیار اصلی ) منطقی ، احساسی ، قضاوت گرا و ادراکی( را به تیپ های شخصیتی افراد نسبت دادند. برخلاف افراد منطقی که دوراندیش هستند افراد احساسی متمرکز روی تایید دیگران هستند. افراد ادراکی نیز دارای سبک زندگی انعطاف پذیرند. روانشناسان برون گرایی شادی را تایید می کنند. درون گرایی پیش بینی کننده عدم شادکامی است . از نظر زیستی قشر مغزی در برون گرا ها برخلاف درون گراها دارای برانگیختگی پایینی است. در همین راستا برون گراها آسان تر شرطی می شوند. از نظر شغلی درون گراها در یک مدیریت حمایتی بهتر عمل می کنند. برون گراها بر خلاف درون گراها نیازمند پتانسیل ضعیف تحریک و قوی بازداری هستند. پاسخ آمیگدال درون گراها به چهره شاد ضعیف تر از برون گرا هاست. فرآیند مشوقی برای برون گرایان اساسی هستند. درحالی که درون گراها به علایم پیش بینی کننده تنبیه حساسند. پژوهش ها نشان داده برون گرایان در برگرداندن توجه از موقعیت محرک مثبت بسیار کند هستند.

کلیدواژه ها

درون گرا. برون گرا. تیپ شخصیتی. ویژگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.