مفاهیم و تعاریف توسعه ی حمل و نقل محور (TOD) و بررسی آن درایران و سایر شهرهای جهان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در مهندسی و علوم کاربردی
  • کد COI اختصاصی: NREAS03_277
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 260
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناهید توزنده جانی

دانشجوی دکترای شهرسازی ،دانشگاه ازاد اسلامی واحد تهران شمال ،ایران ،تهران

چکیده

با رشد شتابان شهر نشینی در چند دهه اخیر شهرها به عنوان بزرگترین مجموعه های زیستی جهان پذیرای بیش از حد دو سوم جمعیت جهان می باشند .با گسترش این روند نهایتا کره زمین رو به سمت تبدیل شدن به یک جهان شهری می رود. این روند در حالی پیش می رود که در دهه های اخیر جابجایی و حمل و نقل در شهرها به ویژه شهرهای پر جمعیت همواره به عنوان یکی از اصلی ترین چالش های شهری مطرح بوده است .اما امروزه با توجه به افزایش اهمیت روز افزون توسعه پایدار در امر توسعه مبتنی بر حمل و نقل عمومی که باعث استفاده کمتر از خودروهای شخصی شده مطرح است .اهداف سیستم برنامه ریزی برای حمل و نقل عمومی شهری شامل بهینه کردن ظرفیت سیستم وکاهش زمان سفر میباشد . هدف این مقاله بررسی مفهوم،ویژگی و مزایای توسعه مبتنی بر حمل و نقل همگانی و در عین حال بررسی نمونه ای از شهرها وپروژه های انجام شده با چنین رویکردی است. مطالعات نشان می دهد که اگر ما هم مانند کشورهای پیشرفته تدابیری را برای ترغیب و حتی اجبار شهروندان به استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی در پیش بگیریم سیستم حمل و نقل عمومی جوابگوی جابجایی جمعیت در سفرهای درون شهری شهروندان در شهرهای پرجمعیت ایران مانند تهران نخواهد بود. طبق مطالعات این مقاله مهمترین ویژگی توسعه ی حمل ونقل محور در شهرهای کشورهای توسعه یافته در مقایسه با ایران ،تعداد سفر بیشتر، استفاده از سیستم های حمل و نقلی مختلف و استفاده از خودروهای همگانی بیشتر است .

کلیدواژه ها

توسعه ی حمل و نقل محور ، TOD ،توسعه ی شهری ،سیستم حمل و نقل ، کاربری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.