اثر مکمل غذایی جلبک کلرلا (Chlorella vulgaris) بر عملکرد رشد، تغذیه و ترکیبات شیمیایی بدن ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus Linnaeus ۱۷۵۸)
محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 10، شماره: 3
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 340
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AEJO-10-3_020
تاریخ نمایه سازی: 16 آبان 1400
چکیده مقاله:
تحقیق حاضر به منظور بررسی اثر جلبک کلرلا (Chlorella vulgaris) بر شاخص های رشد، تغذیه (ضریب تبدیل غذایی، میزان غذای دریافتی، راندمان مصرف پروتئین، راندمان مصرف چربی) و ترکیب شیمیایی ماهی کفال خاکستری به مدت ۶۰ روز صورت گرفت. در این مطالعه، تعداد ۱۲۰ قطعه ماهی کفال ماهی با میانگین وزنی ۲/۰۱±۱۴/۹۵ گرم در یک طرح کاملا تصادفی با ۴ تیمار آزمایشی و ۳ تکرار (با تعداد ۱۰ قطعه در هر تکرار) مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمار شاهد (بدون پودر جلبک) و تیمارهای آزمایشی ۲، ۳ و ۴ به ترتیب دارای ۵، ۱۰و ۱۵ گرم بر کیلوگرم پودر جلبک در غذا بودند. در پایان آزمایش، بالاترین طول نهایی ۰/۱۰±۱۱/۰۸ سانتی متر، میزان افزایش وزن به دست آمده ۱۲/۳۹±۲۱۶/۸۵ گرم، میزان رشد روزانه ۰/۱۸±۶/۵۳ درصد، نرخ رشد ویژه ۰/۰۷±۰/۹۰، کم ترین میزان غذای دریافتی ۰/۰۳±۰/۹۹ درصد، بالاترین راندمان مصرف پروتئین ۰/۲۴±۴/۳۷ درصد و بالاترین راندمان مصرف چربی ۰/۰۹±۱/۲۳ درصد در تیمار حاوی ۵ گرم بر کیلوگرم پودر جلبک مشاهده شد که با تیمار شاهد دارای تفاوت معنی دار بود (۰/۰۵>P). بیش ترین میزان پروتئین خام و رطوبت در تیمار حاوی ۱۰ گرم جلبک بر کیلوگرم غذا مشاهده شد. در مجموع براساس نتایج این تحقیق افزودن ۵ گرم بر کیلوگرم پودرجلبک کلرلا به جیره غذایی ماهی کفال خاکستری به منظور بهبود شاخص های رشد (میزان غذای دریافتی، میزان رشد روزانه) و کیفیت لاشه در این ماهی پیشنهاد می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
پریا اکبری
گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار
شهاب الدین گرگیج
گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :