اثر ۷۳۱ miR بر روی آسیب های چشمی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Onchorhynchus mykiss) در ابتلای به بیماری سپتی سمی خونریزی دهنده ویروسی
محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 10، شماره: 4
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 336
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AEJO-10-4_030
تاریخ نمایه سازی: 16 آبان 1400
چکیده مقاله:
در میان بیماری های مختلف ویروسی در ماهی، ویروس (VHSV) به عنوان مهم ترین عفونت ویروسی در ماهی قزل آلا شناخته شده است. در بررسی حاضر، تاثیر miR-۷۳۱ بر روی آسیب دیدگی چشم یا اگزوفتالمی در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Onchorhynchus mykiss) بررسی شده است. در این آزمایش ، ماهی های (۱ ± ۲۰) گرم برای تعیین احتمال پیشگیری بیماری VHS با miRNA در چهار گروه اصلی و سه تکرار، شاهد منفی بدون تزریق، فیزیولوژی با تزریق سالین، شاهد مثبت با تزریق VHSV و گروه آزمایشی با تزریق miRNA و سپس تزریق ویروس تقسیم بندی شدند. فعالیت کربنیک آنهیدراز (CA) نقش مهمی در کنترل و تنظیم فشار داخل چشم دارد که مقدار آن در گروه ها بررسی شد. نتایج نشان داد که تمام حیوانات در کنترل مثبت دچار اگزوفتالمی شدند، در گروه شاهد منفی، گروه فیزیولوژی و گروه آزمایشی اثری از اگزوفتالمی مشاهده نشد و تفاوت معنی داری بین میزان آنزیم کربنیک آنهیدراز در گروه شاهد مثبت با سایر گروه ها وجود داشت ( P<۰.۰۵). مطالعات بیش تری برای تایید مکانیسم دقیق مهار ویروس توسط miRNA مورد نیاز است، اما نتایج حاضر تا حدی نشان دهنده کاهش علائم بیماری در چشم توسط miRNA در ماهی قزل آلای رنگین کمان در مقابل عفونت VHSV است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نوشین زمان نژاد
گروه علوم و زیست فناوری جانوری، دانشکده علوم و فن آوری زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
محمدرضا بیگدلی
گروه علوم و زیست فناوری جانوری، دانشکده علوم و فن آوری زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
عباسعلی مطلبی
گروه علوم پایه و بهداشت، دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی، واحد علوم تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، ایران
حمید کهرام
گروه فیزیولوژی، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
عادل حقیقی خیابانیان اصل
گروه پاتولوژی، دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی، واحد علوم تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :