اثرات عصاره آبی میوه زغال اخته (Cornus mas) بر برخی از پارامترهای رشد، شاخص های خون شناسی و ایمنی غیراختصاصی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 12، شماره: 4
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 323
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AEJO-12-4_044
تاریخ نمایه سازی: 12 آبان 1400
چکیده مقاله:
در مطالعه حاضر تاثیر عصاره آبی میوه زغال اخته بر پارامترهای رشد، خون شناسی و ایمنی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بررسی شد. پس از گذراندن یک دوره یک هفته ای جهت سازگاری با شرایط جدید، ۹۶ عدد بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی ۲/۷۲±۴۰ گرم در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تیمار آزمایشی به همراه یک گروه شاهد هرکدام با سه تکرار تقسیم شدند. بچه ماهیان ۸ هفته با سطوح ۲۵، ۵۰ و ۱۰۰ میلی گرم عصاره آبی میوه زغال اخته در ۱۲ آکواریوم با حجم آبگیری ۱۸۰ لیتر تغذیه شدند. در پایان دوره غذادهی، خونگیری از ورید ساقه دمی انجام شد. تمامی فاکتورهای رشد بین تیمارهای آزمایشی افزایش معنی داری در مقایسه با گروه شاهد داشتند و بیش ترین میزان آن ها در تیمار حاوی ۱۰۰ میلی گرم عصاره ثبت گردید (۰/۰۵>p ). بیش ترین تعداد گلبول های قرمز، گلبول های سفید، هماتوکریت، لنفوسیت، پروتئین کل، کورتیزول، ایمنوگلبولین کل، گلوتاتیون اس ترانسفراز، گلوتاتیون ردوکتاز، کاتالاز، سوپر اکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز در تیمار ۱۰۰ میلی گرم عصاره آبی میوه زغال اخته ثبت شد (۰/۰۵>p ). کم ترین میزان MCV، MCH، گلوکز و مالون دیآلدهید نیز در تیمار ۱۰۰ میلی گرم عصاره زغال اخته ثبت شد (۰/۰۵>p ). در مجموع، به نظر می رسد عصاره میوه زغال اخته به دلیل داشتن مقادیر بالایی از ترکیبات فنولی، فلاونوئیدی و آنتوسیانینی دارای خواص آنتی اکسیدانی بالایی است و توانایی زیادی در دفع رادیکال های آزاد دارد. این خواص می تواند موجب تقویت سیستم ایمنی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان گردد. براساس نتایج تحقیق حاضر استفاده از ۱۰۰ میلی گرم عصاره زغال اخته در هر کیلوگرم جیره غذایی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان توصیه می گردد.
نویسندگان
سهند خیاطی شیره جینی
گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
محمد کاظمیان
گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :