توسعه یک مدل چند دوره ای برای تعیین میزان سفارش در یک زنجیره تامین سه سطحی با درنظر گرفتن روش های پرداخت و امکان سفارش هم زمان اقلام
محل انتشار: مجله چشم انداز مدیریت صنعتی، دوره: 8، شماره: 3
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 187
فایل این مقاله در 25 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_INDU-8-3_006
تاریخ نمایه سازی: 11 آبان 1400
چکیده مقاله:
روش های مختلف پرداخت و ارزش زمانی پول تاثیر بسزایی در سودآوری یک زنجیره خواهد داشت. همچنین در بسیاری از کاربردهای واقعی، سفارش هم زمان اقلام موجب صرفه جویی در هزینه های سفارشدهی می شود. در این پژوهش، مدلی توسعه داده شده است که به صورت یکپارچه به مسئله سفارش دهی هم زمان اقلام، انتخاب روش های پرداخت، انتخاب تامین کننده و تخصیص سفارش به آن ها در دوره های مختلف می پردازد. خرده فروش می تواند اقلام موردنیاز را از چندین تامین کننده با روش های مختلف پرداخت تهیه کند و به مشتری های خود با روش های پرداخت مختلف بفروشد. سه روش برای پرداخت هزینه خرید و دریافت درآمد وجود دارد که شامل روش های پیش پرداخت، نقدی و اعتباری است. در مدل چندکالایی و چنددوره ای توسعه یافته، جریان نقدی خالص منفی هر دوره با نرخ بهره مشخص وام گرفته شده و جریان نقدی خالص مثبت هر دوره سرمایه گذاری می شود. تابع هدف، حداکثرسازی ارزش خالص آتی جریان های نقدی خرده فروش در پایان دوره ها است. با حل یک مثال عددی و تحلیل آن مشخص شد که هزینه سفارش دهی عمده در تعداد تامین کنندگان انتخاب شده اثرگذار است؛ اما در شیوه پرداخت تاثیری ندارد. علاوه بر این، ارتباط میان مقادیر نرخ بهره موثر سرمایه گذاری، وام، تامین کننده و مشتری در انتخاب شیوه پرداخت خریدوفروش و دریافت وام موثر است.
کلیدواژه ها:
مدیریت زنجیره تامین ، سفارش هم زمان اقلام ، انتخاب تامین کننده ، ارزش زمانی پول ، ارزش خالص فعلی ، روش های پرداخت
نویسندگان
پگاه حسنی
کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بندرعباس.
داود محمدی تبار
استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران جنوب.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :