بررسی تاثیر آروماتراپی بر علائم سندرم پیش از قاعدگی: یک مرور سیستماتیک
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 259
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJOGI-24-0_005
تاریخ نمایه سازی: 9 آبان 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: سندرم پیش از قاعدگی، به مجموعه ای از علائم جسمی و روانی ناشی از قاعدگی در زنان گفته می شود که یکی از شایع ترین اختلالات سنین باروری است. در زمینه تاثیر آروماتراپی بر علائم سندرم پیش از قاعدگی، چندین مقاله اولیه انجام شده است، اما مطالعه جامعی که نتایج این پژوهش ها را به صورت یکدست و روشن نشان دهد، یافت نشد، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر آروماتراپی بر علائم سندرم پیش از قاعدگی با استفاده از مرور سیستماتیک انجام شد. روش کار: برای دستیابی به مطالعات مرتبط با هدف پژوهش، پایگاه های SID،Magiran ، Pubmed،Google scholar، Scopus و Science direct بدون محدودیت زمانی تا سال ۲۰۲۱ با استفاده از کلمات کلیدی سندرم پیش از قاعدگی، آروماتراپی و رایحه درمانی به زبان های فارسی و انگلیسی و تمامی ترکیبات احتمالی آن ها به کمک عملگرهای AND و OR مورد جستجو قرار گرفتند. ارزیابی کیفی مطالعات به وسیله چک لیست کانسورت انجام شد. یافته ها: تعداد ۷ عصاره و اسانس گیاهی در ۱۰ مطالعه کارآزمایی بالینی که دارای معیار ورود به مطالعه بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. اکثر اسانس های گیاهی بررسی شده در مقالات، دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی و فلاونوئیدی با خاصیت ضدالتهاب، ضددرد و ضدافسردگی بوده و در تسکین علائم سندرم پیش از قاعدگی تاثیر مطلوبی داشتند. اکثریت این اسانس ها فاقد عوارض جانبی یا دارای حداقل عوارض بودند. به دلیل ناهمگونی متدولوژی مطالعات و نیز تفاوت ابزار سنجش اثرات، امکان انجام متاآنالیز وجود نداشت. نتیجه گیری: با توجه به تاثیر مثبت استفاده از عصاره و اسانس های گیاهی در کاهش علائم جسمی و روانی سندرم پیش از قاعدگی، به نظر می رسد می توان آن را به عنوان یک درمان جایگزین برای زنان مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی در نظر گرفت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
میترا کولیوند
استادیار گروه بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.
فاطمه دهقان
دکترای روانشناسی، گروه بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.
مستانه کامروامنش
استادیار گروه بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.
محسن کاظمی نیا
دانشجوی کارشناسی پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :