بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی نوآوری در کشاورزی، علوم دامی و دامپزشکی
- کد COI اختصاصی: ANIMALB04_034
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1433
نویسندگان
گروه کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه، سوادکوه، مازندران
گروه دامپزشکی، دانشکده علوم دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران
چکیده
در این پژوهش امکان استفاده از پروبیوتیک ها به عناون افزودنیهای مناسب در جیره غذایی ماهیان زینتی، برای بهبود عملکرد رشد و بازماندگی این ماهیان بررسی شد. هدف از این پژوهش بررسی امکان استفاده از پروبیوتیک ها در پرورش ماهیان زینتی و معرفی مهمترین سویه های میکروبی مورد بررسی آن در آبزیان به منظور افزایش راندمان تولید این ماهیان در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی بود. به این منظور نتایج حاصل از پژوهش های پیشین بر عملکرد رشد، شاخص های هماوری و درصد بازماندگی ماهیان زینتی ارزیابی شد. نتایج نشان داد که اگرچه پروبیوتیک ها به طور کلی دارای تاثیرات سودمندی بر رشد و بازماندگی و تولید مثل ماهیان هستند، ولی نتایج آن می تواند با توجه به نوع میکروارگانیسم، گونه ماهی، سن و جنس ماهی و تاثیرات پروبیوتیک بر ویژگیهای گوناگون ماهی متفاوت باشد. بنابر این نتایج این بررسی بیانگر این نکته بود که علی رغم معرفی پروبیوتیکها به عنوان مکمل های غذایی سودمند در تکثیر و پرورش ماهیان زینتی، انتخاب نوع میکروارگانیسم مناسب برای دستیابی به اهداف مشخص، بسیار اهمیت داشته و در غیر این صورت ممکن است فاقد تاثیر مناسب بوده و یا اثر منفی داشته باشد.کلیدواژه ها
ماهیان زینتی، پروبیوتیک، رشد، تغذیه، هماوری، بازماندگیمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
- مسمومیت با ماینوکسیدیل در یک سگ
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.