مقایسه صفات زراعی و ترکیبات روغن ضروری در اکوتیپ های آویشن دنائی جمع آوری شده از نواحی مختلف

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 675

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_746

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

چکیده مقاله:

آویشن یکی از مهم ترین و بزرگترین جن سهای خانواده لامیاسه می باشد. گونه های آویشن معمولاً به صورت دم کرده، چاشنی غذائی، ادویه و یا حتی به عنوان دارو در درمان بیمار یها کاربرد دارند. در این میان گونه آویشن دنائی با نام علمی Thymus daenensis Celak یک از گونه هائی است که پراکنش زیادی در اکثر نقاط کشور ما داشته و خواستگاه و نیز مرکز تنوع آن ایران م یباشد. تولید متابولی تهای ثانویه در اکوسیستم های مختلف تحت تأثیر عوامل ژنتیکی و محیطی می باشد. لذا، این مطالعه به منظور تعیین تنوع موجود در خصوصیات گیاهی و تأثیر عوامل اکولوژیکی بر این خصوصیات در جمعیت های مختلف آویشن دنائی جمع آوری شده از نقاط مختلف ایران طرح ریزی و اجراء گردید. نتایج نشان داد که تفاوت معن یداری بین جمعیت های مختلف از نظر صفات ارتفاع گیاه و تاریخ گلدهی وجود دارد. همچنین، همبستگی مثبت و معن یداری به صورت مدل خطی بین محتوی تیمول به عنوان مهم ترین ماده مؤثره موجود در اسانس این گونه با ارتفاع از سطح دریا به دست آمد. لذا با توجه به نتایج این تحقیق م یتوان عنوان نمود که بهترین مناطق برای جمع آوری گونه آویشن دنائی در ارتفاع های بین 2400 تا 2800 متر می باشد. چرا که پتانسیل ژنتیکی نمونه های جم عآوری شده از این مناطق به مراتب بالاتر از سایر مناطق می باشد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

احمدرضا گلپرور

گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)، دانشکده کشاورزی 27-28 بهمن ...
  • Amin G. 2005 "Popular medicinal plants of Iran". Tehran, Iran: ...
  • Mozaffarian V. 2006. " A dictionary of Iranian plant names". ...
  • Nickavar B, Mojab F, Dolat-Abadi . 2005. "Analysis of the ...
  • Loziene K, Vaiciuniene J, Venskutonis PR. 2003. Chemical composition of ...
  • نمایش کامل مراجع