اثر آماده سازی سطح فولاد زنگ نزن ۳۰۴ بر فرآیند پوشش دهی توسط پلیمرهای رسانای پلی پیرول/پلی آنیلین و بهبود مقاومت خوردگی

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 267

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JEMI-10-2_004

تاریخ نمایه سازی: 3 آبان 1400

چکیده مقاله:

در این پژوهش، تاثیر آماده سازی سطح زیرلایه فولاد زنگ نزن ۳۰۴، بر فرایند پوشش دهی پلیمرهای رسانای پلی پیرول/پلی آنیلین و نیز مقاومت به خوردگی در حضور پوشش، بررسی شد. آماده سازی سطح زیرلایه فولاد زنگ نزن ۳۰۴ به روش های الکتروپولیش، سنباده دستی و سندبلاست انجام شد. از میکروسکوپ نیروی اتمی (AFM)، میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و دستگاه زبری سنجی (Roughness Tester) برای بررسی ریخت شناسی سطح نمونه ها استفاده شد. فرایند پوشش دهی پلیمرهای رسانای دولایه ای پلی پیرول/پلی آنیلین به مدت ۹۰۰ ثانیه با تکنیک پتانسیواستات در ولتاژ ۹۰۰+ میلی ولت انجام شد. مطالعات خوردگی، با استفاده از آزمون های امپدانس الکتروشیمیایی و پلاریزاسیون پتانسیودینامیکی، در محلول ۵/۳ درصد وزنی سدیم کلرید انجام شد. بر اساس نتایج آزمون پول-آف (pull-off)، با آماده سازی سطح به روش سنباده دستی، حداکثر چسبندگی پوشش به زیرلایه، با مقدار تنش کششی ۶۷/۰ مگاپاسکال، حاصل شد. زیرلایه آماده شده به این روش، با مشخصات مقاومت پلاریزاسیون ۱۸۴۲۸ اهم سانتی متر مربع، چگالی جریان خوردگی ۷-۱۰ × ۷۸/۱ آمپر بر سانتی متر مربع و پتانسیل ۰۸۰/۰- ولت نسبت به الکترود استاندارد کالومل، بهترین رفتار خوردگی را نشان داد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

نیوشا پناهی

کارشناسی ارشد خوردگی و حفاظت مواد، گروه مهندسی مواد، دانشکده فنی و مهندسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، تهران، ایران

محمدرضا افشارمقدم زنجانی

استادیار، گروه مهندسی مواد، دانشکده فنی و مهندسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، تهران، ایران

هادی عادل خانی

دانشیار، پژوهشکده چرخه سوخت هسته ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، تهران، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :